Ostavka potpredsjednice preko godinu u fioci

Prema nezvaničnim informacijama, Radić je ostavku podnijela početkom februara 2018, navodeći da su u pitanju privatni razlozi
4194 pregleda 5 komentar(a)
Mirel Radić u Skupštini (arhiva), Foto: Savo Prelević
Mirel Radić u Skupštini (arhiva), Foto: Savo Prelević

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije i predsjednica Foruma žena Mirel Radić podnijela je ostavku prije više od godinu dana, ali ona još nije razmatrana na partijskim organima.

Prema nezvaničnim informacijama, Radić je ostavku podnijela početkom februara 2018, navodeći da su u pitanju privatni razlozi.

Iz SDP nijesu odgovorili na pitanja da li je tačno da je potpredsjednica partije prije više od godinu podnijela ostavku na funkcije u partiji. Takođe, nijesu pojasnili ni koja je procedura prema stututu kad su ovakvi slučajevi u pitanju, odnosno koji organi partije treba da procesuiraju ostavku i zbog čega to nije urađeno više od godinu.

Nezvanično, “Vijestima” je iz SDP objašnjeno da je ostavka lični čin, kao i da su o tome obavješteni svi. Takođe, da će se ona obratiti kolegama na posljednjoj sjednici GO partije, kao što je i tražila.

Partijski kongres će biti 29. juna na Cetinju.

Radić je “Vijestima” potvrdila da je zatražila da ne bude u vrhu partije. Ona je kazala da neće da komentariše informaciju da je prije više od godinu podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice SDP i sve funkcije u partiji.

“Svoju ostavku ću obrazložiti organima partije, što sam i zatražila - kako od predsjednika (Ranko Krivokapić), tako i od generalnog sekretara (Ervin Spahić), kojima sam dopise i zvanično uputila”, kazala je Radićeva koja je bila pomoćnica ministra saobraćaja dok je SDP bio u Vladi.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić objavio je na sjednici Predsjedništva partije 26. aprila da više nije zainteresovan za mjesto stranačkog lidera, navodeći da time otvara prostor za novu generaciju. On je to učinio nakon smjene gardonačelnika Kotora.

SDP bi ovih dana trebalo da objavi kandidata za novog predsjednika, a najvjerovatnije će to biti poslanica Draginja Vuksanović Stanković.

Bonus video: