DELEGACIJA OPŠTINE POSJETILA GRADOVE U HRVATSKOJ I SLOVENIJI

Tivat uspostavlja saradnju sa Opatijom, Rijekom, Pazinom i Piranom

Delegacija Tivta predstavila je sagovornicima u Hrvatskoj i Sloveniji informacije o ubrzanom razvoju tivatske opštine u posljednjoj deceniji, pozicioniranju Tivta kao svjetske nautičke destinacije, te usmjerenosti na turizam kao determinante razvoja koja je karakteristična i za opštine domaćine
1016 pregleda 2 komentar(a)
Detalj tokom posjete Opatiji, Foto: Opština Tivat
Detalj tokom posjete Opatiji, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 07.06.2019. 14:50h

Delegacija Opštine Tivat koju su činili potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar, glavna administratorka Marija Sijerković i šefica kabineta gradonačelnika Blaženka Pajović boravili su posjeti opštinama Opatija, Rijeka i Pazin u Hrvatskoj, te Piran u Sloveniji.

"Susreti sa čelnicima ovih opština organizovani su u cilju razmjene iskustava i dobre prakse, te konkretizacije aktivnosti na polju buduće saradnje. Među oblastima u kojima je najprije moguće uspostaviti saradnju su zajedničko apliciranje za evropske prekogranične projekte, projekti iz oblasti kulture, te povezivanje sa opatijskim Fakultetom za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu", saopšteno je danas tim povodom iz lokalne uprave Tivta.

Delegacija Tivta predstavila je sagovornicima u Hrvatskoj i Sloveniji informacije o ubrzanom razvoju tivatske opštine u posljednjoj deceniji, pozicioniranju Tivta kao svjetske nautičke destinacije, te usmjerenosti na turizam kao determinante razvoja koja je karakteristična i za opštine domaćine.

Tivat se profilisao kao vodeće crnogorsko turističko odredište i destinacija za visokoplatežne goste.

“Potpredsjednik Maslovar je pozvao predstavnike ovih opština da uzvrate posjetu, 21. novembra, kada se obilježava Dan Opštine Tivat. Tokom ovih uzvratnih posjeta bili bi dalje definisani modeli saradnje kroz potpisivanje ugovora ili povelja o međunarodnoj saradnji", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas