Radović: Neistine i podvaljivanja Carevića i mladog čovjeka kog je postavio na čelo Službe

"Smatram da je jako bitno da građani čuju i budu upoznati sa svim činjenicama, posebno kad su u pitanju konkretne teme, a posebno iz razloga što su gospoda iz DF-a i Carević lično izbjegli da o tome razgovaramo u predstavničkom tijelu", rekao je Radović
2155 pregleda 5 komentar(a)
Radović, Foto: Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora
Radović, Foto: Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.06.2019. 10:40h

Radi javnosti, koja je vrlo zainteresovana za politička dešavanja u Budvi, kao prvi čovjek Skupštine opštine (SO) Budva, dužan sam još jednom da reagujem na neistine i podvaljivanja od strane predsjednika Opštine (Marko Carević) lično, kao i mladog čovjeka kog je postavio na čelo svoje Službe, saopštio je danas predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović.

On je reagovao na jučerašnje saopštenje iz kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

"Prije svega, moram da izrazim nezadovljstvo činjenicom da na moj korektan predlog, kojim sam kao ozbiljan čovjek kome nisu prioritet funkcije samo radi funkcije, preuzeo odgovornost i ponudio ostavku ukoliko najbliži saradnici Carevića, Đorđije Pribilović i Đorđije Vujović dokažu da sam na bilo koji način prekršio Poslovnik skupštine opštine Budva, Carević nije ni odgovorio. Ponovo pozivam pomenutu gospodu, kao stare, iskusne političare i funkcionere, sa ogromnim znanjem i poznavanjem lokalne samouprave, da podnesu inicijativu, sami ili zajedno sa DPS-om, pred nadležnim institucijama i tako ospore sazivanje 28. hitne sjednice. U slučaju da to ne urade, sve ovo što su izgovorili i plasirali bez ijednog dokaza medijima, smatraću kao najobičnije politikanstvo i labudovu pjesmu", istakao je Radović.

On je dodao da na njegov direktan poziv Careviću da u javnoj debati iznesu sve činjenice povodom spornog Protokola, kao i sazivanja sjednice SO Budva, mora da naglas razočarenje da ga predsjednik Opštine nije udostojio nikakvog odgovora.

"Smatram da je jako bitno da građani čuju i budu upoznati sa svim činjenicama, posebno kad su u pitanju konkretne teme, a posebno iz razloga što su gospoda iz DF-a i Carević lično izbjegli da o tome razgovaramo u predstavničkom tijelu", rekao je Radović.

On je kazao da još jednom poziva Carevića da se izjasni povodom njegovog predloga da, ukoliko se ispostavi da je u bilo kom slučaju prekoračio ovlašćenja ili zloupotrijebio službeni položaj podnese ostavku na funkciju, a ne da se poziva na provjeru povjerenja.

"U suprotnom, smatraću da se Carević krije iza funkcije, što apsolutno nije odlika politike za koju je ova većina dobila povjerenje od građana. Još jednom apelujem na predsjednik Opštine, da u budućoj polemici sa predstavničkim domom i sa mnom kao predsjednikom istog, ne podmeće mlade i neiskusne ljude iz svoje Službe, s obzirom da mladost i neiskustvo spočitava svojim koalcionim partnerima i administraciji -Dragana Krapovića, te mu preporučujem da se drži savjeta starih, provjerenih kadrova, koji kroje politiku Budve unazad 50 godina", zaključio je Radović.

Bonus video: