PRIKUPLJANI OD 26. JANUARA

Blažić predao DIK-u 8.000 potpisa podrške

"Građani su vrlo jasno pokazali sud o mojoj kandidaturi", rekao je Blažić
0 komentar(a)
Đorđije Blažić, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Đorđije Blažić, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.01.2019. 16:06h

Prof. dr Đorđije Blažić predao je danas Državnoj izbornoj komisiji potpise podrške za predsjedničke izbore.

"Osam dana prije roka, predajem preko 8.000 potpisa podrške građana Crne Gore, koji su prikupljani od 26. januara, kada je kandidatura najavljena", kazao je Blažić, podsjećajući da se za predsjedničke izbore kandidovao dijelom na zahtjev građana, te dijelom razočaran ponašanjem opozicije.

On je podsjetio da je nestranački kandidat, da iza sebe nema partiju i čitav mehanizam, koju je mogao da koristi tokom prikupljanja potpisa.

“Iskreno govoreći, to mi nije ni trebalo. Građani su vrlo jasno pokazali sud o mojoj kandidaturi", rekao je Blažić.

Potpisi podrške, kako je kazao, prikupljani su kroz predsjednički karavan u mnogim crnogorskim gradovima, kampanjom od vrata do vrata, kao i kapilarnom kampanjom. 

"Zahvalan sam svim onim građanima koji su mi dali podršku pismeno, kao i stotinama onih koji su to po svojim riječima željeli da učine, ali nisu smjeli. Nažalost, ovaj izborni proces odvija se u do sada nezapamćenim haotičnim uslovima i atmosferi straha. Zbog novih okolnosti, jedan značajan broj simpatizera, čak i bliskih prijatelja, nas je zamolio da njihova imena budu precrtana. I svaki takav zahtjev je ispoštovan. Mislim da to dovoljno govori zašto su nam promjene neophodne", rekao je Blažić.

Preporučujemo za Vas