Stanić: MVP da utvrdi da li je izjava Selakovića i zvaničan stav države Srbije

"Zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji"
3168 pregleda 7 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP, SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP, SDP

Ministarstvo vanjskih poslova po hitnom postupku trebag da zatraži od ambasadora Srbije izjašnjenje da li je izjava generalnog sekretara predsjednika Srbije, Nikole Selakovića i zvanični stav države Srbije, saopštio je portparola Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

Selaković je rekao da je Crna Gora "klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, poslije svega, živi 31 odsto Srba".

"Najoštrije osuđujemo izjavu Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije Vučića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi" i pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije. Očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali, pa i kad ih presvuku u naprednjačka odijela i da dio javnosti, ali na žalost i vladajućih struktura u Srbiji, ne odustaje od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica", naveo je Stanić.

Dodao je da u SDP-u poručuju Selakoviću "i drugima koji slično misle", da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država "u kojoj je svaki građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove".

"Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politlčka i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda", zaključio je Stanić.

Bonus video: