Knežević Markoviću: Vaše udbovanje Crnom Gorom obilježilo je formiranje kriminalnih grupa

"Šta god mislili o meni, a ne možete ni upola ono što ja mislim o Vama, sa sociopsihološkog apsekta djelimično imam razumijevanja za ove Vaše političke lupinge, osvetoljubivost i mržnju", poručio je Knežević Markoviću
187 pregleda 16 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.03.2018. 13:04h

Da li smatrate potvrdom vladavine prava politički pravosnažnu presudu u procesu protiv mene i patološku potrebu za obračunom sa DF-om kroz postojeće i najavljene montirane sudske procese, dok se Vi i kriminalna organizacija na čijem ste čelu predstavljate zaštitnikom Ustava, zakona i pravde?, pitao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević premijera Crne Gore, Duška Markovića.

"Upravo ste Vi gospodine Markoviću od početka višestranačja u Crnoj Gori bili i ostali bezbjednosna crna kutija u kojoj je pohranjeno tridesetogodišnje posrtanje i nestajanje naše države. Vaše udbovanje Crnom Gorom, nekada najmirnijom državom SFRJ, osim brutalne pljačke građana, uništavanja ekonomije, na desetine hiljada izgubljenih radnih mjesta, siromaštva i moralnog sunovrata, obilježilo je i formiranje organizovanih kriminalnih grupa koje su bile i ostale vojno krilo DPS-a čiji ste zamjenik predsjednika", istakao je Knežević.

On je dodao da su te organizovane kriminalne grupe pod dirigentskom palicom vrha režima, čiji je kako Knežević tvrdi, Markoviću sastavni dio skoro trideset godina.

"Toliko su srasle sa tzv. institucijama ove zarobljene države da su likvidacije, šverc oružja, droge, cigareta i bijelog roblja, postale zaštitni znak jedne odnarođene kaste čije vrijednosti patetično promovišete zaklonjeni iza članstva u NATO-u i simuliranja evropskih vrijednosti. Zbog toga Vas pred čitavom crnogorskom javnošću pitam da li ja ili bilo ko iz DF-a stojimo iza sljedećih ubistava: Vlastimira Zečevića, Bora Nedovića, Radosava Stanišića, Minje Bećira, Vasa Pavićevića, Joca Vujičića, Pavla Bulatovića, Saše Labovića, Mileta Gardaševića, Baje Sekulića, Nikole Krivokapića, Gorana Žugića, Toma Vujisića, Miloša Krstovića, Darka Raspopovića, Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, Saše Markovića, Gorana Đuričkovića, Aleksandra Brajovića, Ivana Lopičića, Dejana Đukovića, Dalibora Đurića, Đorđa Sekulovića, Ivana Nedovića, Pera Damjanovića, Igora Mitrovića, Slobodana Šaranovića, Gorana Lenca, Danijela Mandića, Milana Pekovića i Boška Božovića?", pitao je Knežević.

Po njegovim riječima, sva ova ubistva i tragedije su je Marković bio ili šef Agenicije za nacionalnu bezbjednost (ANB), ili koordinator svih službi bezbjednosti, ili premijer.

"Zato sam ubijeđen da Vi znate ko je nalogodavac, a ko izvršilac ovih nabrojanih egzekucija i da svojim ćutanjem ili neprimjerenim izjavama svjesno učestvujete u prikrivanju zločina, što predstavlja krivično djelo. Uporište u svojoj tvrdnji crpim iz Vaše izjave da "niko u Crnoj Gori nije ubijen a da to nije zaslužio". Ova monstruozna formulacija, da je ovo kojim slučajem uređena pravna država podrazumijevala bi da Vas specijalni državni tužilac odmah sasluša i odredi Vam pritvor. Međutim, on je u ovom trenutku zauzet progonom DF-a i njegovih lidera u nekoliko procesa, kao i što je predsjednik Višeg suda Boris Savić, ta izvanjačka kreatura, postao paradigma korumpiranog i ucijenjenog pajsera u Vašim rukama kojim bezuspješno prijetite DF-u", kazao je Knežević.

Poslanik DF je dodo da je upravo zahvaljujući Saviću za kojeg Knežević kaže da je donio odluku o potvrđivanju statusa svjedoka pravosnažnom ubici Saši Sinđeliću, pod lažnim imenom Aleksandar, Marković formirao "ovu Interpolovu Vladu čiji je znak prepoznavanja, umjesto dvoglavog orla, postala riđa brada vašeg kolege agenta Sinđelića kojeg potražuje pola Evrope".

"Zato i nije čudo što Vas kao premijera Interpolove Vlade ćuškaju na NATO samitima, drže kao taoca u hodniku Hašima Tačija i podsmijevaju kad napišete tvit poput posljednjeg: "Engleska je srce Crne Gore". Šta god mislili o meni, a ne možete ni upola ono što ja mislim o Vama, sa sociopsihološkog apsekta djelimično imam razumijevanja za ove Vaše političke lupinge, osvetoljubivost i mržnju. Vidite gospodine premijeru, da i mi iz DF-a, iako smo "planirali" najveće "krvoproliće" u istoriji Crne Gore, ponekad imamo dušu čak i po Frojdu", rekao je Knežević.

On je poručio Markoviću da nikad ne smetne s uma, da ni njega niti bilo kog iz DF-a neće slomiti bilo kakvim sudskim procesima i najavljenim robijama.

"Kao što vidite sve vrijeme ovog nezapamćenog terora Vam se prkosno smijemo u lice i poručujemo da ćete kad tad krivično-pravno odgovarati. I samo imam jednu dilemu, kad budete Vi, Boris Savić, Milivoje Katnić i ostali članovi kriminalne grupe odlazili u ZIKS, da li će Vam biti do smijeha kao meni sada, ili ćete se poput Svetozara Marovića sjetiti Platonovih pećina u tašmajdanskom parku, i s pudlicom pod ruku glumiti Žiku iz Malog Mokrog Luga. Naravno, sve to pod uslovom da Vas ne oda dim mojkovačke cigarete "Serdar". Odgovor tražim i u pisanoj formi", zaključio je Knežević.

Bonus video: