URA Cetinje: SO Prijestonice da raspravlja o bezbjednosti u gradu, pozvati i načelnika OB

"Zato je za nas apsolutno neprihvatljivo da naši sugrađani žive u strahu i da sa strepnjom izlaze na javna mjesta, kao i to da niko iz sektora bezbjednosti ne snosi odgovornost za takvo stanje", piše u saopštenju URE
674 pregleda 0 komentar(a)
URA Cetinje
URA Cetinje

Cetinjska URA je na sljedećoj sjednici SO Prijestonice jedna od tačaka bude i bezbjednosna situacija u gradu i da se na nju pozove načelnik OB Cetinje Igor Popović.

"Kao politički subjekt koji vodi računa o građanima, njihovim pravima i bezbjednosti, od nadležnih zahtijevamo da na sledećoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje jedna od tačaka dnevnog reda bude “Izvještaj o bezbjednosnoj situaciji u Prijestonici Cetinje” kao i da pozovu načelnika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, gospodina Igora Popovića da prisustvuje sjednici i podnese izvještaj odbornicima o bezbjednosnoj situaciji u gradu", saopšteno je iz URE.

Kako objašnjavaju na ovaj korak su se odlučili zbog niza nemilih događaja koji sve češće za posljedicu imaju stradanje lica, nanošenje teških tjelesnih povreda i uništavanje imovine građana, a samim tim predstavljaju permanentnu opasnost po sve u Prijestonici. "Posebno naglašavamo da su više puta u opasnost dovedeni građani koji nijesu imali bilo kakvu vezu sa kriminalnim aktivnostima, što dodatno unosi strah i paniku".

"Zato je za nas apsolutno neprihvatljivo da naši sugrađani žive u strahu i da sa strepnjom izlaze na javna mjesta, kao i to da niko iz sektora bezbjednosti ne snosi odgovornost za takvo stanje. Na problem sa bezbjednošću građana ukazivali smo više puta, čak i kroz odbornička pitanja zahtijevali odgovore i adekvatniju reakciju policije koja je, sagledavajući posljedice, jasno izostala", zaključuje se u saopštenju cetinjske URE.

Bonus video: