Knežević: Na snimku se vidi da stavljam novac u torbu koju Đukanović odnosi

"Oni koje je slao da me odobrovolje su mu prenijeli šta sam im rekao, ako su imali hrabrosti da mu kažu šta su vidjeli. Vjerovatno su ga i nekoliko stranih državljana, koji su imali prilike da pogledaju snimak, upoznali sa detaljima"
46152 pregleda 69 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Vijesti
Duško Knežević, Foto: Vijesti

Predsjednik Atlas Grupe, Duško Knežević ponovio je da postoji snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odnosi torbu u koju je on prethodno stavio novac.

Đukanović je na N1 televiziji ponovio da ne postoji snimak na kojem se vidi da uzima novac.

"Neka g. Đukanović živi u uvjerenju da snimka nema. Tako mu je vjerovatno lakše da mu prolaze dani dok snimak ne bude objavljen. A biće objavljen u trenutku za koji procijenim da će biti najpogodniji za njegov politički kraj. On veoma dobro zna da snimak postoji, da se sve dobro vidi, uključujući i to kada ja u torbu, koju on odnosi, stavljam novac. Tako da nema sumnji šta se nalazi u velikoj, plavoj NBA torbi. Oni koje je slao da me odobrovolje su mu prenijeli šta sam im rekao, ako su imali hrabrosti da mu kažu šta su vidjeli. Vjerovatno su ga i nekoliko stranih državljana, koji su imali prilike da pogledaju snimak, upoznali sa detaljima", navodi se u reagovanju Kneževića.

Saopštio je i da se Đuaknović neće izvući"

"Uhvaćen je na djelu. Kraj njegovog pljačkanja, svađanja i rušenja Crne Gore je tu. Znam šta su sve spremni da urade da sramota gospodara ne izađe na vidjelo. Imam odgovor na svaki njihov korak. Oni neće imati odgovor na moje korake. Đukanović pominje adrese koje djeluju protiv njega, a koje stoje iza mene. Neka kaže koje su to adrese, pošto smo za neke adrese decenijama radili različite zajedničke projekte. I ja i on znamo kako te adrese funkcionišu. Kada to prestane da bude državna tajna, upoznaću javnost i sa time".

Knežević je opet pozvao Đukanovića da kaže "čija je "ničija kuća" pored Vile Gorica i na koga se vodi".

"Ako neće on onda može Miomir Mugoša, koji zna sve, pa i to kako je "ničija kuća" legalizovana. Neka kaže odakle mu satovi milionske vrijednosti. Neka kaže svoju ulogu u aferi Telekom i zašto žtrvuje Obradovića i Ivanovića. Neka kaže istinu o A2A i dilu sa Berluskonijem. Ako je čist neka otvori svoj kastodi račun preko kojeg je pravio fiktivne trgovine, prodajući akcije Prve banke na berzi po cijeni koja je višestruko veća od realne. Pošto je pošten, neka pozove tužilaštvo da utvrdi činjenice o tim transakcijama, kojima je svoj formalni prvi milion iz Pireus banke iz Londona pretvorio u više miliona. Najzad, neka i on i tužilaštvo kažu kako misle da bez mog svjedočenja pravosudno zatvore aferu Koverta, koja je zvanično ušla u izvještaj Evropske unije".

Knežević je pozvao Đukanovića i "da prestane da, sveteći se meni, hapsi i maltretira ljude iz Atlas Grupe".

Bonus video: