Koalicioni partneri bojkotovali Carevićev gala pres

Carević nije želio da komentariše, zbog čega su ga koalicioni partneri, te opštinski funkcioneri, koji su mu podređeni bojkotovali konferenciju
8838 pregleda 29 komentar(a)
Sa sinošnje konferencije, Foto: Vuk Lajović
Sa sinošnje konferencije, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević dobio je sinoć na svečanoj pres konferenciji, koju je organizovao povodom pet mjeseci od kada upravlja gradom, jasnu poruku od svojih najbližih koalicionih partnera iz redova Demokrata , Crnogorske i GP URA da nema njihovu podršku.

Najbliži saradnici počev od dva potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatović ( Crnogorska) i Marka Markovića ( Demokrate), do sekretara za urbanizam, zaštitu imovine,društvene djelatnosti, lokalane samouprave, privrede, te načelnika službe za naplatu komunalija, šefa komunalne policije i inspekcije, do predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića, kao i odbornika iz tri vladajuće partije, bojkotovali su svečanu konferenciju koju je Carević organizovao u kongresnoj sali hotela „Budva“. Za više od stotinu zvanica, nakon konferencije koja je počela u 20 časova a završena za sat, organizovan je gala koktel na terasi hotela.

Osim članova najuže porodice gradonačelnika Carevića, konzula Srbije i predstavnika Mitropolije crnogorsko primorske, nesvakidašnjoj konferenciji su prisustvovali svi funkcioneri DF–a , direktori kulturnih ustanova, osnovnih škola, turistički radnici, predstavnici Uprave policije, te građevinski investitori, a viđeni su i nekadašnji fuinkcioneri DPS-a.

Za više od stotinu zvanica , nakon što je Carević održao ceremonijalni govor u okviru koga je promovisao da će nastaviiti sa razvojem Budve, prikazan je i višeminutni film, specijalno napravljen za ovu priliku, koji je radila opštinska agencija, u kome je promovisan rad prvog čovjeka Budve od prvog dana kada je stupio na funkciju, do danas.

Iznenadna konferencija održana se u jeku previranja u vladajućoj koaliciji, i to u hotelu, ispred koga su samo dan ranije, konferenciju za novinare održali nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović i aktuleni potpredsjednik Opštine Vladmir Bulatović, protestujući zbog nelegalne "dogradnje Budve". Iako je dobio uredan poziv, koktelu nije prisustvovao ni Krapović.

Carević nije želio da komentariše, zbog čega su ga koalicioni partneri, te opštinski funkcioneri, koji su mu podređeni bojkotovali konferenciju.

"To pitajte njih. Svako je uredno pozvan. Ako nisu došli, imaju svoje razloge. Neka oni o tome razmišljaju. Što se nas tiče , mi funkcinišemo i uvjerenja smo da smo jedinstvena koalicija. Za sve drugo, vrijeme je pred nama. Ovo je koalicija koja vrši vlast. Ko nije došao , ne mora. Danas je sve demokratski, tako da će oni znati zašto nijesu došli“, poručio je Carević odgovorajući medijima tokom koktela.

Carević: Što neko ne vidi sebe u našim uspjesima, meni je žao

Zamoljen da prokomentariše da li je kriza u budvanskoj vlasti prošla, Carević je kazao da on to ne smatra krizom.

„Različita su razmišljanja. To je taj sukob generacija i razmišljanja, a i biznisa: Svak ima pravo da razmišlja svojom glavom, ali zakon se mora poštovati i to je obavezujuće. Želje su jedno, a realnost je drugo. Nisam ni ja srećan sa svim tim zakonima. Za to sam da se uvijek sjedne i priča i pozivamo uvijek na razgovor. Nije dobro da se to vodi preko medija. To je izazov za ovu koaliciju. Nadam se da smo svi iskreni u namjeri da očuvamo ovu vlast da se ne desi, što se desilo u Kotoru. Ovo što je urađeno, što smo prikazali naše rezultate, je uspjeh svih nas. E sada što neko ne vidi sebe u tome , meni je žao“, ocijenio je Carević.

Ne treba da predamo Budvu DPS- U

Govoreći o stanju u koaliciji, Carević je poručio da ne treba Budvu da predamo DPS- u u ruke,

„Ali ako to bude, i to je život, idemo dalje, tako da ne vidim ništa tragično“, kazao je Carević novinarima .

Najviše ću dobiti kada odem odavde

Upitan da li bi se ponovo prihvatio da bude predsjednik Opštine, s obzirom na sve što se dešavalo unazad pet mjeseci, Carević je ponovio da je on prihvatio tu funkciju kako bi pomogao da Budva izađe iz krize.

"I kada sam došao na mjesto predsjednika, rekao sam da sam u životu obezbijedio punu satisfakciju, i moralnu i materijalnu. Došao sam ovdje da pomognem. Vjerujte dajem svoj maksimum, tako funkcionišem, ne radim polovično. Normalno, ima propusta, griješim, kao i svako drugi, ali iskrene su mi namjere, želja i volja da se nešto napravi. I to mi nije teško. Rad je nešto normalno, što je dobro za čovjeka. Jer, da bi imao zdrav život, treba raditi. Neke druge stvari mi smetaju, malo su neočekivane, i to mi je najveći izazov. Nadam se da ćemo i to prevazići i iz svega ovoga izaći jači, i da ćemo puno više raditi, a manje pričati. Bojim se da puno više energije trošimo na nepotrebne stvari. Vjerovatno treba vrijeme da svi sazrimo, ja sam uvijek tu da pomognem. Lično smatram da ću najviše dobiti kada odem odavde“, istakao je Carević.

Prema sebi sam strog , uvijek može bolje

Govoreći o petomjesečenim rezultatima, Carević nije izostavio da pohvali i svoga prethodnika, naglašavajući da je riječ o kontinuitetu "prethodnog predsjednika, gospodina Krapovića".

"Ukupno gledano, mislim da je urađeno poprilično. Ja sam prema sebi strog i kažem da uvijek može bolje. S obzirom kada se vratimo u vrijeme, kada je naša koalicija početkom 2017. preuzela vlast u Budvi, zatekli smo, mogu slobodno reći haos u svim sferama, pogotovo u finansijama. To je bio veliki izazov za koaliciju i uspjeli smo da konsolidujemo finansije. Imamo stabilnost u budžetu, izvršavamo sve obaveze, sanacini plan se u potpunosti izvršava. Ovaj grad zaostaje u mnogo čemu i kada je u pitanju infrastruktura i kada su u pitanju strategija razvoja, planska dokumenta... puno je toga što nije dobro, što je zapostvaljeno je naslijeđeno. Imamo pune ruke posla, puno je izazova, treba puno raditi. Nažalost puno je i trzavica, ali i to je normalno ako se ima u vidu različitost, što nas kao koaliciju definiše. Kada se sve sabere i oduzme, dobro je. Može i bolje, trudićemo se da u narednom periodu budemo puno bolji“, zaključio je Carević.

Bonus video: