Savjetnik Ivana Brajovića ide u diplomate: Kastratović ambasador u Turskoj

Kastratović je član beranskog odbora Brajovićevih Socijaldemokrata (SD), a na mjesto savjetnika predsjednika parlamenta došao je 2016. godine, kada je šef SD-a preuzeo rukovođenje Skupštinom
7680 pregleda 10 komentar(a)
Kastratović, Foto: SD
Kastratović, Foto: SD

Savjetnik predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, Periša Kastratović, biće novi ambasador Crne Gore u Turskoj, saznaju “Vijesti”.

Kastratović će na toj funkciji zamijeniti Branka Milića koji je akreditive u Ankari predao 2014. godine, gdje je naslijedio nekadašnjeg ambasadora Rama Bralića.

Kastratović je član beranskog odbora Brajovićevih Socijaldemokrata (SD), a na mjesto savjetnika predsjednika parlamenta došao je 2016. godine, kada je šef SD-a preuzeo rukovođenje Skupštinom.

Kastratović je u parlamentu savjetnik za međunarodnu parlamentarnu saradnju i ranije nije imao diplomatski angažman. Njega su predstavnici opozicije prošle godine optuživali da je sa funkcije savjetnika predsjednika parlamenta vodio predizbornu kampanju za SD u Beranama, a iz parlamenta su tada poručili “da li i ko­li­ko slo­bod­nog vre­me­na sa­vjet­nik pred­sjed­ni­ka pro­vo­di kod ro­di­te­lja u Be­ra­na­ma, kao i to da li je član ne­ke po­li­tič­ke par­ti­je, pri­pa­da di­je­lu pri­vat­nog ži­vo­ta ko­ji ne bi smio bi­ti pred­met ni­či­jeg in­te­re­so­va­nja”.

Kastratović je četvrti u nizu novih ambasadora koji bi trebalo da tokom ljeta preuzmu funkcije.

Očekuje se da politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević na funkciji ambasadora u Beogradu zamijeni Branislava Mićunovića kojem je nedavno mandat produžen do jula kada će steći uslov za odlazak u penziju. Očekuje se i da će Miloševićev partijski kolega, poslanik Obrad Mišo Stanišić, u Bosni i Hercegovini zamijeniti aktuelnog ambasadora Milana Lakića.

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike nedavno je dao saglasnost da se direktor za bilateralu u Ministarstvu vanjskih poslova, Ivan Ivanišević, imenuje za ambasadora u Francuskoj.

Bonus video: