Petrović stupila na dužnost ambasadorke u Sjevernoj Makedoniji

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je Petrović, u razgovoru sa Pendarovskim, rekla da je uvjerena da će njen mandat biti u funkciji daljeg snaženja inače odličnih bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između dvije države
3825 pregleda 0 komentar(a)
Petrović i Pendarovski, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Petrović i Pendarovski, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović predala je danas akreditivna pisma predsjedniku te države Stevu Pendarovskom, čime je stupila na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na rezidentnoj osnovi.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je Petrović, u razgovoru sa Pendarovskim, rekla da je uvjerena da će njen mandat biti u funkciji daljeg snaženja inače odličnih bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između dvije države.

Ona je ocjenjujući da odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije nesumnjivo služe kao primjer uspješne regionalne saradnje, naglasila da podudarni vanjskopolitički prioriteti predstavljaju dobar temelj za dalje jačanje međudržavnih veza u svim segmentima, prvenstveno u dijelu ekonomije i infrastrukture.

Petrović je istakla da očekujhe da će integracioni put Sjeverne Makedonije u Evropsku uniju biti jednako uspješan kao i proces pristupanja NATO-u, ponovivši spremnost Crne Gore da pomogne kroz prenos iskustva.

Pendarovski čestitao je ambasadorki Petrović stupanje na dužnost, te prenio interes za daljim intenziviranjem i produbljivanjem bilateralnih odnosa između dvije prijateljske države u svim oblastima od zajedničkog interesa.

On je saopštio da je snažna i bezrezervna podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Sjeverne Makedonije posebno značajna.

Bonus video: