Golubović naslijedio Đačića: Plata manja za oko 300 eura

Golubović je, prema kartonu, primao 1.500 eura kao koordinator za operativno upravljanje Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS)
3311 pregleda 0 komentar(a)
Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, Foto: Goran Malidžan
Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, Foto: Goran Malidžan

Novi gradonačelnik Pljevalja Igor Golubović prošle godine je mjesečno zarađivao 1.650 eura, stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

On će na novom mjestu primati skoro 300 eura manje nego što je zarađivao prošle godine.

Prije nego što je naslijedio Mirka Đačića na čelu Opštine, Golubović je bio odbornik u tamošnjoj Skupštini opštine.

Njegova mjesečna odbornička nadoknada iznosila je 150 eura.

Golubović je, prema kartonu, primao 1.500 eura kao koordinator za operativno upravljanje Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS).

Supruga Sanja Golubović kao tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima je 2018. primala nepunih 1.190 eura.

Kompletna nepokretna imovina vodi se na novog predsjednika Opštine a vlasnik je stana od 76, vikendice od 120 i 4.550 metara kvadratnih njive.

Prema kartonu, u toku prošle godine trgovao je novu “tojota korolu” a vlasnik je i naslijeđenog pištolja “fk brauning” iz 1935.

Golubovići imaju akcije u više akcionarskih društava a otplaćuju više kredita za energetsku efikasnost, stambeni i gotovinski kredit. Golubović nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, kao ni doskorašnji šef Opštine.

U kartonu koji je dostavio Agenciji poslije napuštanja funkcije, Mirko Đačić je prijavio da je u posljednjih šest mjeseci primao 1.371 euro. U odnosu na prošlu godinu, ostao je bez jedne nekretnine – polovine stana od 88 metara kvadratnih.

I dalje je vlasnik stanova od 44 i 107 kvadratnih metara, vikendice od 29, pomoćne zgrade od 23 i kolibe od sedam i više hiljada metara kvadratnih zemljišta.

Đačić raspolaže sa 11.200 eura gotovine a od oktobra otplaćuje nepunih 10.000 eura kredita.

Bonus video: