Vujović: Pozitivno mišljenje komisije važan korak ka konačnom uobličavanju pitanja od državnog interesa

"Crna Gora mora pripadati svim njenim građanima jednako, a posvećenost građanskom skladu je primarna obaveza nas u Crnoj Gori pa nam stoga nikakve “dobre usluge” sa strane nijesu potrebne", kazao je Vujović
1353 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Filip Roganović
Ivan Vujović, Foto: Filip Roganović

Pozitivno mišljenje Venecijanske komisije na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti važan je korak u konačnom uobličavanju ovog pitanja koje je od temeljnog državnog interesa, kazao je član Predsjedništva SDP, Ivan Vujović.

"SDP smatra da smo u prethodnom periodu bili svjedoci bespotrebnog podizanja tenzija sa raznih strana kojima se pokušala zamagliti jednostavna činjenica - da država mora da uredi određene odnose koji su decenijama zapušteni i koji su od iste ove vlasti bili predmet raznih nezakonitih radnji tokom devedestih godina prošlog vijeka", kazao je Vujović.

On smatra da sui posebno bila iritantna nastojanja određenih predstavnika zvanične Srbije da ovim pitanjem "tendenciozno manipulišu, docirajući Crnoj Gori kako da uređuje odnose u sopstvenoj državi".

"Do te mjere da se u datom trenutku učinilo da pojedini još nijesu svjesni da je Crna Gora suverena država čije odluke donose njeni suvereni narodni predstavnici, kojima ova država jednako pripada bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost", kazao je Vujović.

Član predsjedništva SDP je dodao i da njegova stranka poziva na uzdržanost sve političke i druge aktere i da na civilizovan i argumentovan način tretira ovo pitanje bez zapaljive retorike sa bilo koje strane.

"Crna Gora mora pripadati svim njenim građanima jednako, a posvećenost građanskom skladu je primarna obaveza nas u Crnoj Gori pa nam stoga nikakve “dobre usluge” sa strane nijesu potrebne", kazao je Vujović.

Bonus video: