Marković: DPS nije samo stranka nego politička snaga koja garantuje da će se o Crnoj Gori odlučivati u našoj zemlji

"Okrenite se oko sebe, vidjećete da svaka zemlja na ovaj način zapravo štiti i podržava crkve i manastire, a time i svakog vjernika i građanina koji u njih ulazi"
2124 pregleda 4 komentar(a)
Marković, Foto: DPS
Marković, Foto: DPS

Premijer Crne Gore i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković poručio je danas u Mojkovcu da Crna Gora neće dozvoliti nikakva miješanja i uplitanja u njenu slobodu i nezavisnost.

Kako je saopšteno iz DPS, danas je održana Izborna konferencija Opštinskog odbora DPS Mojkovac, kojoj je prisustvovao i Marković.

"Jedinstveni glas naše partije i iz ovog grada poručuje da Crna Gora neće dozvoliti nikakva miješanja i uplitanja u našu slobodu i našu nezavisnost. DPS nije samo stranka nego politička snaga koja garantuje da će se o Crnoj Gori odlučivati u našoj zemlji, a ta garancija je potrebna i onima koji politički ne razmišljaju kao mi u DPS. U tom smislu i donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije nešto što ne poznaju druge države i demokratije. Okrenite se oko sebe, vidjećete da svaka zemlja na ovaj način zapravo štiti i podržava crkve i manastire, a time i svakog vjernika i građanina koji u njih ulazi. A to ne možemo ostaviti bilo kome na volju, već ga uređujemo po najvišim standardima koje su nam već potvrdili sa odgovarajućih međunarodnih adresa", istakao je Marković obraćajući se delegatima.

On je poručio da je Mojkovac grad u kojem su se događale mnoge prekretnice u crnogorskoj istoriji, i važne i pobjedničke bitke u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

"Politike građanske i demokratske Crne Gore u ovom gradu nijesu prisutne samo između dvije izborne konferencije naše partije, već je takav politički kurs u Mojkovcu prisutan još od godine koja je prethodila istorijskom referendumu. Demokratska partija socijalista i njena vizija već u narednih godinu ili dvije, donijeće da Mojkovac bude prosperitetna opština na razvijenom Sjeveru i u razvijenoj Crnoj Gori", rekao je Marković.

Izbornoj konferenciji DPS u Mojkovcu, prisustvovalo je 180 delegata.

Bonus video: