"Skupštinska Radna grupa uradila je odličan posao na primjeni preporuka ODIHR-a"

Brajović je ocijenio da je za Crnu Goru i sve učesnike na izborima veoma dobro da najrelevantnija međunarodna organizacija u toj oblasti kontroliše i ocjenjuje izborni proces
53 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, OEBS, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, OEBS, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2018. 16:39h

Skupštinska Radna grupa uradila je odličan posao na primjeni preporuka ODIHR-a, sa ciljem da predstojeći izborni ciklusi budu sprovedeni sa dodatno unaprijeđenim izbornim zakonodavstvom.

To je ocijenjeno u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa šeficom posmatračke misije ODIHR-a na predstojećim predsjedničkim izborima, Tanom de Zuluetom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je izrazio zadovoljstvo što je OEBS/ODIHR prihvatio njegov poziv da uputi posmatračku misiju, i dodao da očekuje još jedan objektivan izvještaj tre organizacije o izborima u Crnoj Gori.

Brajović je ocijenio da je za Crnu Goru i sve učesnike na izborima veoma dobro da najrelevantnija međunarodna organizacija u toj oblasti kontroliše i ocjenjuje izborni proces.

"Na sastanku je ocijenjeno da je Radna grupa Skupštine uradila odličan posao tokom rada na primjeni preporuka ODIHR-a, sa ciljem da predstojeći izborni ciklusi budu sprovedeni sa dodatno unaprijeđenim Izbornim zakonodavstvom", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Brajović istakao da za izmjenu Zakona o izboru odbornika i poslanika nije glasala opozicija, "uprkos deklarativnom zalaganju za izmjene izbornog zaknodavstva".

"Šefica posmatračke misije je tokom razgovora pokazala interesovanje za mnoge segmente izbornog procesa i najavila početak aktivnosti misije", dodaje se u saopštenju.

OEBS/ODIHR misiju za posmatranje predsjedničkih izbora čini 16 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača.

Bonus video: