Marković u Azerbejdžanu dočekan uz najviše počasti

Predsjednik Vlade će se sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država
3416 pregleda 4 komentar(a)
Marković u Bakuu, Foto: Vlada Crne Gore
Marković u Bakuu, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.06.2019. 17:56h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je u Baku, u višednevnu zvaničnu posjetu Azerbejdžanu na poziv predsjednika Kabineta ministara, Novruza Mamadova.

Kako je saopšteno iz Vlade, Markovića je na Aerodromu „Hejdar Alijev“ dočekao uz najviše državne počasti potpredsjednik Kabineta ministara Azerbejdžana Ali Hasanov.

Marković će se tokom posjete sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država.

Posjeta će, kako ističu iz Vlade, biti prilika za dalju afirmaciju dobrih političkih odnosa dviju država i produbljivanje privrednih veza, uključujući oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, digitalizacije, obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Tokom posjete biće održana II sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana, kojom kopredsjedava ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

"Naša zemlja će na Poslovnom forumu Azerbejdžan – Crna Gora, koji zajedno organizuju Privredna komora Crne Gore i Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija – AZPROMO, promovisati Crnu Goru kao atraktivnu investicionu i turističku destinaciju", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: