Demokrate odgovorile DPS-u: Mugošini nasljednici su bježeći od odgovora pobjegli do primorja

"Kada bi podgorička vlast i lokalna uprava funkcionisala kao lokalne vlasti u onim opštinama u kojima Demokrate vode glavnu riječ, pretpostavljamo da bi oni sada imali nekih 10 hiljada glasova više, a ne, kakvo je trenutno stanje, 10 hiljada glasova manje od opozicije"
57 pregleda 4 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, klub odbornika Glavnog grada, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.03.2018. 17:26h

Promptno su se javili gubitnici u najavi, podgorički DPS, da novim neistinama i prosipanjem magle, kako samo i znaju, pokušaju da zamagle sjećanje Podgoričana na skoro obećanje odlazećeg gradonačelnika, koje su čuli i vidjeli svi građani, da će Vodovod o svom trošku ugraditi vodomjere u zajedničkim stambenim zgradama, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

Oni su reagovali na saopštenje Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada u kome su oni kazali da "Demokrate vrijeđaju i bježe od sučeljavanja mišljenja".

Prethodno je predsjednik kluba odbornika Demokrata, Vladimir Čađenović, optužio gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je "klasični politički prevarant".

"I umjesto da odgovore njegovi glasnogovornici na pitanje: zar je toliko teško da izgovore makar jednu istinu i da pokušaju makar sami sebe da drže za riječ bar tri mjeseca, koliko ima od pomenutog javnog obećanja Stijepovića, Mugošini nasljednici su, bježeći od odgovora, pobjegli do primorja. Kada bi podgorička vlast i lokalna uprava funkcionisala kao lokalne vlasti u onim opštinama u kojima Demokrate vode glavnu riječ, pretpostavljamo da bi oni sada imali nekih 10 hiljada glasova više, a ne, kakvo je trenutno stanje, 10 hiljada glasova manje od opozicije. Ne bi raskopavali grad i zalijetali se u pokušaje realizacije davno obećanih projekata tri mjeseca pred izbore, već bi, kako to čine uprave na čijem su čelu Krapović, Jokić i Katić, projekte realizovali već u prvih pola godine ili godinu mandata, na zadovoljstvo tamošnjih stanovnika", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su dodali da koliko neistina su predstavnici DPS-a Glavnog grada spremni da prevale preko usta, pokazuje i njihov navod da su Demokrate besplatnu ugradnju vodomjera predložili uoči izbora.

"Ajde sve i da je to tačno, ali kako ova odlazeća družina tako nešto ima pravo da kaže? Oni koji kao da su se rodili u posljednjem kvartalu pred izbore. Svaki put. No, naravno da ni to nije tačno. Prilikom donošenja Odluke o javnom vodosnadbijevanju 30.07.2015. godine, predložili smo amandmane kojima se propisivala obaveza Vodovoda i kanalizacija d.o.o. da o svom trošku ugrade vodomjere tamo gdje postoje zajednički. Nakon što su odlazeći odbornici vlasti istovjetno kao i danas odbili naše amandmane, odmah smo predložili izmjene i dopune ove odluke, ali su 6.11.2015. godine odbili i naš predlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnom vodosnabdijevanju. Dakle, umjesto da zaćute, jer kad zinu izgovore neistinu, oni nastavljaju nesmanjenim intezitetom sijanja magle i vrieđanja inteligencije građana Podgorice. U tome, naravno, prednjači gradonačelnik, koji 17.12.2017. godine u televizijskoj emisiji saopšti da je Vodovod spreman da besplatno ugradi vodomjere, a za nepunih tri mjeseca kaže da treba da ih anketira, da analizira, da nema novca u budžetu i sijaset drugih izgovora koje ne bi prihvatilo ni malo dijete. Kako se to zove ako ne laž i obmana sopstvenih građana?", kazale su Demokrate.

Iz te partije poručuju da kada je u pitanju naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte, građani Podgorice treba da znaju da se gradonačelnik opredijelio za amandmane sa ciljem smanjenja, tek nakon podnošenja naših amandmana, koji su itekako nudili povoljnija i održivija rješenja od ponuđenih.

"Moramo napomenuti da se čak svojim mišljenjem negativno odnio prema amandmanu kojima smo željeli obezbijediti povlastice za osobe sa invaliditetom. Zastiđe! No, šta da očekujemo od osoba čiji su doskorašnji šefovi po sopstvenom priznanju lopovi, osim da obmanjuju i varaju građane Podgorice. Javno obećavamo građanima Podgorice da ćemo odmah nakon što ove političke prevarante na majskim lokalnim izborima pošaljemo u ružnu političku prošlost, izmijeniti Odluku o javnom vodosnadbijevanju i izmjenama i dopunama ugraditi u važeće odluke povlastice koje smo našim amandmanima predložili, a tiču se izgradnje legalnih stambenih objekata, kao i bespravnih stambenih objekata. Do tada, neka DPSovci piskaraju neistine, ni onako im odavno niko više ne vjeruje na riječ, niti ih uzima za ozbiljno. Pitanje je samo vremena ko će iz sadašnje garniture krenuti Mugošinim stopama", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: