"Crna Gora se brzo dokazala kao odgovorna članica NATO-a"

Predsjednik vlade sa ambasadorkom Kemp obišao dva borbena aviona koja su juče stigla u Crnu Goru
1079 pregleda 9 komentar(a)
Lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon i Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon i Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.06.2019. 12:46h

Premijer Duško Marković i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Alison Kemp, obišli su danas na Vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima dva "Jurofajter Tajfun" borbena aviona, koja su juče stigla u Crnu Goru.

Marković i državni sekretar za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva, lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon, ocijenili su, kako je saopšteno iz Vlade, da se Crna Gora u kratkom razdoblju članstva u NATO-u dokazala kao pouzdana i odgovorna članica Alijanse koja dijeli vrijednosti sa državama partnerima.

Premijer se, kako je saopšteno, zahvalio Kurzonu na podršci Ujedinjenog Kraljevstva, rekavši da prvo slijetanje savezničkih aviona u Crnu Goru vidi kao dokaz čvrstih i stabilnih međudržavnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Dolazak ovih aviona nije samo simbolika, nego suštinska potvrda da je Crna Gora, iako jedna od najmanjih članica Alijanse, i te kako vidljiva unutar NATO-a i da se ona doživljava kao država-partner“, rekao Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je premijer sagovornika informisao o strateškim ciljevima i rezultatima Vladinih politika "ocijenivši da naš impozantan privredni rast i ekonomski uspjesi predstavljaju, među ostalim, i posljedicu našeg članstva u NATO-u".

Predsjednik Vlade i državni sekretar za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva razmijenili su mišljenja o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Bonus video: