PREDSJEDNIK PRAVE CRNE GORE NAKON SASTANKA U KRALJEVU:

Milačić: Popis koji će se održati 2021. ima veću važnost od bilo kojih izbora

Milačić je kazao da je sastanak sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske i sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona bio ohrabrujući.
4215 pregleda 17 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora

Sloga i jedinstvo opozicije u Crnoj Gori, u domenu onih političara koji predstavljaju srpski narod, nema alternativu, na tome svi zajedno moramo da radimo, zato što nam je u suštini isti cilj, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić nakon sastanka predstavnika srpskog naroda iz regiona čiji je domaćin bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Milačić je kazao da je sastanak sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske i sa predstavnicima Srba iz regiona bio ohrabrujući.

"Format ovakvog sastanka koji, između ostalog, ima za cilj i osnaživanje odnosa predstavnika srpskog naroda u regionu je nešto što je prijeko potrebno i to je, rekao bih, jedinstven stav svih nas. S tim u vezi, cijenim napore predsjednika Srbije gospodina Vučića što je uspostavio ovu praksu, počevši od susreta od prije par godina u Novom Sadu", istakao je Milačić.

On je dodao da je u svom obraćanju apostrofirao nekoliko ključnih teza koje se odnose na težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Prije svega misleći na obračun vladajućeg DPS-a sa našom Crkvom, ali i predstojeće izbore koji će se, ukoliko nešto na vrijeme ne uradimo, održati u neslobodnim uslovima. Istovremeno, istakao sam i značaj popisa koji će se održati 2021. i koji sam po sebi ima veću važnost od bilo kojih izbora", rekao je Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore je naveo da je takođe od velike važnosti medijsko i osnaživanje pozicije srpskog naroda u domenu obrazovanja.

"Prijeko je potrebno, ako već država uništava srpski jezik i srpski identitet, uraditi sve da kroz osnivanje srednjih škola i fakulteta zaštitimo našu djecu, naš jezik i našu kulturu. Tako bismo spriječili proces identitetskog "klanja" kojem su izložena naša djeca, recimo u pogledu onoga što im se plasira u domenu novo-crnogorskog jezika", rekao je Milačić.

Preporučujemo za Vas