Medojević: Izbora 2020. neće biti bez tehničke vlade

Medojević je upozorio na opasnost po mir i stabilnost države, zbog, kako je kazao, dubokih podjela koje izaziva i namjerno podstiče režim Mila Đukanovića
3211 pregleda 11 komentar(a)
Holms i Medojević, Foto: Pokret za promjene
Holms i Medojević, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 29.06.2019. 15:23h

Redovnih parlamentranih izbora u Crnoj Gori neće biti 2020. godine bez tehničke vlade koja će obezbijediti reforme i preduslove za njih, poručio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On se, drugog dana službene posjete Sjedinjenim Američkim Državama, u Kongresu sastao sa Stenom Holmsom, predsjednikom uticajne fondacije, CORE Felowship, koja u saradnji sa američkim Senatom realizuje značajne projekte.

"Hitno čišćenje biračkih spiskova od fantom birača, onemogućavanje zloupotreba državnih službi, fondova i institucija i upliv mafije i prljavog novca u kampanji i regulisanje medija mora biti zadatak tehničke Vlade koja bi imala mehanizme da sprovede ove reforme bez obzira na blokade DPS-a, je preduslov za izbore", kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ako toga ne bude, opozicija neće izaći na izbore.

"To znači da izbora neće biti. A mi imamo i snage i mehanizama da spriječimo da DPS organizuje izbore bez opozicije”, istakao je Medojević.

Medojević je upozorio na opasnost po mir i stabilnost države, zbog, kako je kazao, dubokih podjela koje izaziva i namjerno podstiče režim Mila Đukanovića.

"Mafiji su potrebni nestabilnost, etnički sukobi, da bi skrenula pažnju domaće i međunarodne javnosti sa sverca cigareta i narkotika i pranja prljavog novca kroz ulaganje u nekretnine i druge poslove u regionu", rekao je on, saopšteno je iz PzP-a.

Medojević je upoznao sagovornike da ce u saradnji sa partnerskim organizacijama u SAD, uskoro poslati pismo predsjedniku Donaldu Trampu u kojem će traziti konkretne i efikasne akcije američke administracije prema, kako je kazao, mafijaškom režimu u Crnoj Gori.

Bonus video: