Marković: Štitimo crkve po slovu zakona

"Naše pravo, da stvari u svojoj kući uređujemo po mjeri naših potreba, nailazi na otpore i opstrukcije", kazao je Marković
7435 pregleda 38 komentar(a)
Marković danas u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Marković danas u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.06.2019. 13:31h

“Ponosan sam na partijsko jedinstvo i sinergiju koju smo uspjeli da ostvarimo. Na tome sam vam zahvalan i to ponaosob svakom članu i aktivisti", kazao je zamjenik DPS-a Duško Marković danas u Bijelom Polju.

On je to kazao danas u Centru za kutluru prisustvujući izbornoj konferenciji Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Marković se osvrnuo i na aktuelne događaje po pitanju crkve.

"Kao što smo nezavisnost obnovili na temelju zakona i demokratije, kao što državu uređujemo kako nalažu najviši međunarodni standardi, tako i svoje crkve i manastire štitimo - po slovu zakona. Naše pravo, da stvari u svojoj kući uređujemo po mjeri naših potreba, nailazi na otpore i opstrukcije", kazao je Marković.

Marković je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je OO DPS Bijelo Polje, uvjeren da će spremno dočekati i buduće izazove, prilagođavajući partijsku i kadrovsku infrastrukturu potrebama razvoja Crne Gore, odnosno Bijelog Polja.

Govoreći o prioritetima Marković je istakao privođenje namjeni Đalovića pećine sa pratećim sadržajima kao i puštanje u rad ski centra na Cmiljači, izgradnju nove osnovne i muzičke škole “, te unapređenje društvene i komunalne infastrulture sa posebnim akcentom na seosku.

“Riječ je o vrijednim projektima koji generišu preko 30 miliona državnih investicija i zato u pogledu njihove realizacije neće i ne može biti kompromisa i oni što prije moraju biti u službi kvaliteta života Bjelopoljaca” I, kazao je Marković.

Marković je najavio novu etapu razvoja Crne Gore na čelu sa “nikad jačim i jedinstvenijim DPS-om".

“Već od sjutra , zajedno sa svima u zemlji koji su posvećeni tom cilju, za evropsku i evroatlantsku Crnu Goru. Rezultate dosadašnjeg rada već prepoznajemo u stabilnom razvoju ekonomije, po stopama koje ne bilježe ni pojedine članice EU, u investicionom zamahu i rekordnim turističkim sezonama, u velikim infrastrukturnim projektima poput auto puta i nikad većem Kapitalnom budžetu usmjerenom prije svega ka sjeveru”, poručio je Markovič, najavljujući veća prava radnika.

On je istakao da su svi ti pokazatelji uz bolje uslove liječenja, novoj opremi vrijednoj milione eura sa više od 200 specijalizacija u prethodne dvije godine, izgrađenim objektima u prosjveti, besplatnim studijama trn u oku drušebrižnika.

Na izbornoj sjednici danas će od predloženih 97 kandidata biti izabran Opštinski odbor od 78 članova, a sjednici prisustvuje 407 delegata.

Bonus video: