ĐUKANOVIĆ ILI PEJANOVIĆ-ĐURIŠIĆ?

Predsjedništvo DPS-a u petak o kandidatu za šefa države

Odluka o kandidatu će biti potvrđena najvjerovatnije na sjednici Glavnog odbora (GO) u ponedjeljak
0 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milica Pejanović-Đurišić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2019. 16:44h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista u petak bi trebalo da odluči ko će biti predsjednički kandidat te partije, potvrđeno je "Vijestima" u DPS-u. 

Odluka o kandidatu će biti potvrđena najvjerovatnije na sjednici Glavnog odbora (GO) u ponedjeljak.

Najozbiljniji kandidati DPS-a za predsjednika Crne Gore su lider vladajuće partije Milo Đukanović i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić. 

Na sjednici Predsjedništva prošle sedmice ocijenjeno je da je da DPS ima više kvalitetnih prijedloga za predsjedničkog kandidata. 

Đukanović je nedavno izjavio da je sada "mnogo više inspirisan doprinosom u okviru partije", navodeći izbore u Podgorici i još jednom broju opština.

"Logično je za mnoge, imajući u vidu moje iskustvo i činjenicu da sam predsjednik partije, da očekuju da budem kandidat. Ali to ne bi bio moj primarni izbor. U ovom trenutku, mnogo sam više inspirisan doprinosom koji mogu da dam u okviru moje partije”, nedavna je izjava Đukanovića.

Pejanović - Đurišić se nije izjašnjavala o eventualnoj kandidaturi. 

Predsjednički izbori će biti 15. aprila i treći su od sticanja nezavisnosti Crne Gore.

Predlog kandidata za nasljednika Filipa Vujanovića treba da bude dostavljen Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta u ponoć. DIK do 28. marta u ponoć utvrđuje listu kandidata.