Stanić: Vlast orkestrirala niz smjena štetnih po državu

"Zbog ovog i niza drugih neodgovornih odluka nezakonitih smjena u kojima su učestvovale razne institucije, a sve u cilju odrađivanja partijskog posla, i imamo negativne ocjene u Izvještaju EU", saopštio je Stanić
1093 pregleda 1 komentar(a)
Stanić, Foto: Savo Prelević
Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2019. 16:04h

Za niz nezakonitih smjena koje su potvrdili crnogorski sudovi jedinu odgovornost snosi vlast koja je organizovala i orkestrirala nezakonite i po državu štetne operacije, saopštio je portparol SDP, Mirko Stanić.

Stanić je ocijenio da je pravosnažna presuda kojom se verifikovala nezakonita smjena bivše generalne direktorke RTCG Andrijane Kadije je i formalna potvrda politički motivisanog čina kako bi se Javni servis vratio pod kontrolu DPS.

"Zbog ovog i niza drugih neodgovornih odluka nezakonitih smjena u kojima su učestvovale razne institucije, a sve u cilju odrađivanja partijskog posla, i imamo negativne ocjene u Izvještaju EU", dodaje Stanić.

Ističe da se to prije sveha odnosi na slobodu medija gdje je, kako ocjenjuje, situacija najalarmantnija i gdje nema progresa.

"Podsjećamo da su EU, SAD i drugi naši međunarodni partneri više puta jasno saopštili da se u slučaju RTCG radi o jasnom političkom miješanju, čime se od institucije koja bi trebalo da bude nezavisna i profesionalna stvara više partijski a manje servis svih građana.

Zašto je to tako, i zašto imamo niz nezakonitih smjena u raznim institucijama potvrđenih od strane crnogorskih sudova, jedinu odgovornost snosi vlast koja je organizovala i orkestrirala ovakve nezakonite i po državu veoma štetne operacije", ocijenio je portparol SDP-a.

Stanić je istakao da SDP upozorava vlast da mora biti spremna da snosi posljedice svog "nedemokratskog ponašanja ukoliko ne prestane sa šikaniranjem ljudi koji su profesionalci u svom poslu, kakva je gospođa Kadija i mnogi drugi koji su osjetili bič partijski zloupotrijebljenih institucija".

Bonus video: