Muhović: Bošnjaci u Crnoj Gori da ne rade na Dan genocida u Srebrenici

Muhović ističe da je očuvanje kulture sjećanja i pamćenja od velikog značaja za jedan narod
4786 pregleda 16 komentar(a)
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2019. 21:02h

Funkcioner vladajuće Bošnjačke stranke Adnan Muhović kazao je da bi 11. jul trebao biti neradni dan za Bošnjake u Crnoj Gori - zbog obilježavanja genocida u Srebrenici.

"Pripadnici bošnjačkog naroda u Crnoj Gori kao dio jedinstvenog bošnjačkog korpusa srebrenički genocid doživljavaju kao najveću ranu u svojoj istoriji, te bi proglašenjem11.jula kao neradnog dana, država pokazala još jednom da poštuje žrtve genocida i da sapsjeća sa Bošnjacima iz Crne Gore koji na isti način osjećaju bol kao i Bošnjaci Bosne", ocijenio je Muhović.

On ističe da je Parlament prije nekoliko godina usvojio rezoluciju o Srebrenici čime je Crna Gora pokazala da stoji na strani evropskih vrijednosti i multikulturalizma.

"Ovim činom bi još više uzdigla sebe i u očima Bošnjaka Crne Gore zavrijedila još veće poštovanje. Tako bi Bošnjaci iz Crne Gore mogli nesmetano da organizovano idu u Srebrenicu 11.jula, a i da u samoj Crnoj Gori obilježe Dan Genocida. Posebno bi lokalne Skupstine opstina to trebale raditi u sredinama kao sto je Petnjica u kojoj je obeljezavan 11.jul dok sam ja bio predsjednik SO, u Rožajama, Plavu, Gusinju, Bijelom Polju i Pljevljima. I naravno Podgorica kao glavni grad", kazao je smijenjeni predsjednik SO Petnjica.

Muhović ističe da je očuvanje kulture sjećanja i pamćenja od velikog značaja za jedan narod:

"A sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici obaveza je za sve Bošnjake svijeta".

Bonus video: