Odbornici SO Žabljak složni: Vratiti zemljište koje je "za mizerne pare" postalo vlasništvo drugih

Mislilo se na gradski trg koji je prilikom kupovine hotela "Žabljak" prešao u ruke biznismena Sava Kujundžića i na oko 1.500 hektara zemljišta datog na korišćenje poljoprivrednom preduzeću "Jezeracoop" koje je Kujundžić kupio
3263 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Obrad Pješivac
Sa sjednice, Foto: Obrad Pješivac

Odbornici Skupštine opštine (SO) Žabljak iskazali su jedinstvo da se preduzmu sve mjere kako bi se u vlasništvo Opštine Žabljak vratilo zemljište koje je kroz proces privatizacije prešlo, kako je rečeno za "mizerne pare", u vlasništvo drugih lica.

Mislilo se na gradski trg koji je prilikom kupovine hotela "Žabljak" prešao u ruke biznismena Sava Kujundžića i na oko 1.500 hektara zemljišta datog na korišćenje poljoprivrednom preduzeću "Jezeracoop" koje je Kujundžić kupio.

Saglasnost po tom pitanju postignuta je tokom današnje rasprave o izvještaju o popisu i procjeni pokretnih i nepokretnih stvari kojima je Opština raspolagala na kraju prošle godine ukupne vrijednosti blizu 77 miliona eura, za koji su glasali svi odbornici.

Na sjednici se čulo i da se ne zna u kojoj su fazi postupanja kod Upravnog suda, Tužilaštva i Zastupnika imovinsko-pravnih odnosa.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Milorad Zarubica kaže da su tome doprinijeli i pojedini službenici lokalne uprave u ranijem periodu koji nijesu preduzeli ništa da se to ne dogodi.

Odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) Milanko Ćetković je konstatovao da izvještaj nije, kao imovinu, obuhvatio vodovodne i kanalizacione objekte i dobio odgovor da komisija prilikom popisa nije od Komunalnog preduzeća dobila potrebne podatke.

Glasovima odborničke DPS-SD većine usvojen je Završni račun budžeta za prošlu godinu koji je planiran na skoro 2,2 miliona eura.

Tokom fiskalne godine ostvareni su prihodi od 2.977.400 što je realizacija od 119 posto.

Rashodi su iznosili 2.200.000 odnosno 95 posto.

Opozicija je bila protiv i prilikom glasanja o radu predsjednika Opštine za prošlu godinu o čemu nije bilo interesovanja kada je došla na red rasprava na tu temu.

Isti ishod je bio i za odluku o Savjetu za razvoj i zaštitu lokalne samouprave uz brisanje jedne tačke koja je izazvala nesaglasje na sjednicama resornih odbora.

Na dnevnom redu bili su programi, izvještaji i informacije lokalne Turističke organizacije, JU Centar za kulturu i DOO "Sportski centar Žabljak".

Bonus video: