Vandervic: Crna Gora je postigla dobre rezultate na putu ka članstvu u EU

"Ocijenjeno je da je MUP Crne Gore ostvario značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i da je Crna Gora važan partner Njemačkoj“, kaže se u saopštenju MUP
294 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Vandervica i Nuhodžića, Foto: MUP
Sa sastanka Vandervica i Nuhodžića, Foto: MUP

Crna Gora je postigla dobre rezultate na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), što je doprinijelo povećanju sigurnosti i bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana i Evrope, ocijenio je državni sekretar Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke Marko Vandervic.

On se na sastanku u Poznanju sa ministrom unutrašnjih poslova (MUP) Mevludinom Nuhodžićem saglasio oko jačanja strateške i operativne policijske saradnje dva Ministarstva u cilju suprostavljanja globalnim bezbjednosnim izazovima.

"Ocijenjeno je da je MUP Crne Gore ostvario značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i da je Crna Gora važan partner Njemačkoj“, kaže se u saopštenju MUP.

Vandervic je rekao da prepoznaje napore koje Crna Gora ulaže u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i spremni su da još intenzivnije sarađujemo sa crnogorskom policijom.

"Crna Gora je postigla dobre rezultate na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, a to ujedno doprinosi i većoj sigurnosti i bezbjednosti ne samo u regionu Zapadnog Balkana, već i u Evropi", istakao je Vandervic.

Nuhodžić je ukazao na snažnu posvećenost MUP Crne Gore i drugih organa za sprovođenje zakona borbi protiv ilegalnih migracija, kriminala i terorizma i upoznao Vandervica sa konkretnim aktivnostima koje MUP sprovodi u ovoj oblasti.

Prema riječima Nuhodžića, zadovoljstvo je što su njemački partneri prepoznala napore i profesionalan rad MUP i Uprave policije Crne Gore.

"Crna Gora kao naredna članica EU već se dokazala kao pouzdan i odgovoran partner, a sastanci poput ovoga korisni su kako bismo još bliže definisali naše naredne oblike saradnje i nastavili da usvajamo najnovije tehnologije i znanja po ugledu na najrazvijenije evropske zemlje", rekao je Nuhodžić.

Bonus video: