"RIJEŠITI POLITIČKU KRIZU"

Konjević: Tehnička vlada ili bojkot izbora

"Vjerujem da će svi akteri političke scene biti dovoljno zreli da oko osnovnog pitanja demokratije - fer uslova za održavanje izbora - nađemo model koji će biti prihvatljiv i vlasti i opoziciji"
1330 pregleda 2 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.07.2019. 11:35h

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i poslanik u Skupštini Raško Konjević kazao je da ukoliko ne dođe do formiranja tehničke vlade, odnosno ako se ne nađe model koji je prihvatljiv za poziciju i opoziciju, da će doći do bojkota izbora.

"Cilj tehničke vlade je da se dođe do pravno političkih garancija za sprovođenje dogovorenog. Za nas je u suštini bitno da se krene u rješavanje političke krize koja je prepoznata u izvještaju EK. Mogućnost da imamo izbore na kojima opozicija ne učestvuje zbog lošeg zakonodavstva i ambijenta negativno bi uticale na evropski put Crne Gore", rekao je Konjević za "Dan".

Dodao je da je tehnička vlada za sve opozicione partije označena kao model političko pravne garancije da će se novo izborno zakonodavstvo primjenjivati.

"Vjerujem da će svi akteri političke scene biti dovoljno zreli da oko osnovnog pitanja demokratije - fer uslova za održavanje izbora - nađemo model koji će biti prihvatljiv i vlasti i opoziciji. U protivnom imaćemo bojkot izbora od strane svih opozicionih partija", kazao je Konjević.