DSS Kotor: Da li je SDP isključio iz članstva Brguljana koji je sa Lončarević glasao za razrješenje Jokića?

"Je li moguće da se OO SDP Kotora uopšte oglašava u povodu kontinuiranog pravnog nasilja i hajdučije, koja se sprovodi u Skupštini Opštine Kotor, po decembarskom scenariju iz državnog parlamenta, sklepanog od gospode Ranka Krivokapića i Željka Aprcovića?"
3462 pregleda 8 komentar(a)
Predsjednica DSS Dragica Perović, Foto: DSS
Predsjednica DSS Dragica Perović, Foto: DSS
Ažurirano: 08.07.2019. 16:52h

Opštinski odbor (OO) Demokratske srpske stranke (DSS) Kotor upitao je danas OO Socijaldemokratske partije (SDP) Kotor da li su iz svog članstva isključili odbornika Gorana Brguljana, koji je, zajedno sa odbornicom Brunom Lončarević, 24. aprila, glasao za Odluku o razrješenju predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, a tu odluku je 7. juna poništio Upravni sud Crne Gore.

"Ako niste šta čekate, ili možda vaše dostojanstvo i moralni kodeksi imaju duple aršine?", istakli su iz DSS Kotor reagujući na saopštenje SDP Kotor u kome je između ostalog poručeno da "Jokiću ostaje da se sa Dragicom Perović zaključa u Srpskoj kući".

"Je li moguće da se OO SDP Kotora uopšte oglašava u povodu kontinuiranog pravnog nasilja i hajdučije, koja se sprovodi u Skupštini Opštine Kotor, po decembarskom scenariju iz državnog parlamenta, sklepanog od gospode Ranka Krivokapića i Željka Aprcovića? Je li uopšte moguće, da se iz tih klupa nekom dijele lekcije i nudi lični primjer iz dostojanstva "nakon ostvarenja istorijskih ciljeva" i stavlja u istu ravan sa korumptivno-hajdučkim otimanjem najviših lokalnih funkcija, sa prekrajanjem izborne volje i predaje vlasti DPS-u, uz tvrdnje da je u pitanju "obesmišljavanje spina o navodnom dogovoru SDP sa DPS-om"?! Da, moguće je kada je ova moralna gromada u pitanju. Ovoj političkoj veličini je svojstveno da prave podjele, a nacionalne posebno, jer je to uslov i smisao njihovog političkog bitisanja, baš kao što su svojevremeno pozivali da se i srpski jezik uči po kućama", istakli su iz DSS Kotor.

Iz te partije su dodali da stoga, najnovije pozivanje na srpstvo Dragice Perović, od strane OO SDP Kotora, pozdravljaju.

"Ovo zato, jer Dragica Perović je višegodišnja predsjednica DSS u Crnoj Gori, autentične stranke srpskog naroda u Crnoj Gori i drago nam je što je konačno vidite baš onako kako se ona u narodu prepoznaje I naravno kako se ona svuda i na svakom mjestu javno deklariše. Toliko o srpstvu Dragice Perović", rekli su iz DSS Kotor.

Sedamnaest odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Bruna Lončarević, glasajuci prozivkom, smijenili su predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića (Demokrate).

Bonus video: