PISALI ĐUKANOVIĆU

Papa Franjo i Štajnmajer čestitali Dan državnosti

834 pregleda 0 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo i predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

"Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom“, navodi se u čestitki pape Franja.

Predsjednik SR Njemačke Štajnmajer uz čestitke Đukanoviću i svim građankama i građanima Crne Gore, navodi:

"Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo. U pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažovano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom kao i slobode medija. Promjene treba da osjete i sami građani i građanke. Na ovom putu Vama i Vašoj zemlji želim mnogo energije i uspjeha. Rado se sjećam našeg razgovora ovdje u Berlinu. Budite uvjereni da će Vam Njemačka i ubuduće pružati podršku kao prijatelj i partner", navodi se u čestitki Štajnmajera.