Adžović iz trećeg pokušaja izabran za predsjednika Opštine Tuzi, Đeljošaj: Sve odluke će biti nelegitimne

"Želim da dam politički stav AA povodom glasanja po treći put za Adžovića. Njegove kolege su protiv njega glasale, da on ne bude predsjednik i dokazali ste da ova parlamentarna većina nema stabilnost ni viziju", kazao je Đeljošaj
181 pregleda 1 komentar(a)
Abedin Adžović, Foto: Boris Pejović
Abedin Adžović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2018. 15:39h

Odbornici vladajuće koalicije u Skupštini opštine Tuzi koju čine Demokratska partija socijalista (DPS); Demokratska unija Albanaca (DUA), Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate (SD) danas su iz trećeg pokušaja izabrali Abedina Adžovića za predsjednika Opštine.

Izbor predsjednika je ponovo organizovan, nakon što je u utorak, voljom skupštinske većine, poništena Odluka od 2. marta, kojom je Adžović izabran na tu poziciju.

Predstavnici opozicionih partija Albanske alternative (AA), Demokratskog saveza (DS) i Demokratske Crne Gore su prisustvovali, ali nijesu učestvovali u glasanju.

Odbornik AA Nik Đeljošaj je kazao da neće predložiti svog kandidata za predsjednika, jer ne žele da učestvuju u nelegitimnom izbornom procesu.

On je kazao da će sve odluke koje Adžović bude donosio biti nelegitimne i da će Opštinu dovesti do "kolapsa".

"Želim da dam politički stav AA povodom glasanja po treći put za Adžovića. Njegove kolege su protiv njega glasale, da on ne bude predsjednik i dokazali ste da ova parlamentarna većina nema stabilnost ni viziju", kazao je Đeljošaj.

Štjefan Camaj (Demokratska Crna Gora) je pitao predsjednika Skupštine Fadilja Kajošaja i sekretarku Elvisu Redžematović da li će nakon skandala sa prethodnim glasanjem dati ostavku.

Kajošaj je odgovorio da neće dati ostavku, jer nije ništa "pogazio", navodeći da će sekretarka, iako je bila prisutna na sjednici, svoj odgovor pismeno dostaviti.

Ivan Ivanaj (DS) je istakao da je očekivao da će nakon priređenog skandala sekretarka Skupštine Elvisa Redžematović preuzeti odgovornost i dati ostavku.

Bonus video: