Poslanički klub DPS-a: Rad na izbornim zakonima se odvija kontinuirano i efikasno

"Spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja", navode iz DPS-a.
654 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo se odvija kontinuirano i efikasno, saopšteno je iz Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

"Povodom raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Poslanički klub DPS-a želi da istakne da se, uprkos bojkotu Parlamenta od strane opozicije, rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo odvijao kontinuirano i efikasno. Kao rezultat tog rada, do kraja jula mjeseca ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu", navode iz DPS-a.

Okolnost da su, kako navode, uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, "treba da raduje sve u Crnoj Gori."

"Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja", zaključuje se u saopštenju Poslaničkog kluba DPS-a.

Bonus video: