MANS uvodi mobilnu aplikaciju "Pitaj poslanika"

"Postoji i mogućnost i anonimnog postavljanja pitanja poslaniku", saopštila je Lela Radulović na konferenciji za novinare
1017 pregleda 2 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Savo Prelević
Sa pres konferencije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2019. 18:57h

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) uvodi mobilnu aplikaciju "Pitaj poslanika".

U zavisnosti od interesovanja, korisnik bira jednu od tri teme - pravno-političke, ekonomske ili društvene.

Kada izabere temu, a zatim i neku od ponuđenih podtema, korisnik aplikacije dobija rang listu poslanika koji su o toj podtemi najviše govorili u posljednje gotovo dvije godine.

Kada se klikne na bilo kog poslanika sa liste, dobija se opcija za pitanje poslaniku, gdje treba upisati lične podatke i poruku, odnosno pitanje za poslanika.

"Postoji i mogućnost i anonimnog postavljanja pitanja poslaniku", saopštila je Lela Radulović na konferenciji za novinare koju su održali MANS, Green Home i CZIP.

Naglašeno je da pitanja koja imaju uvredljiv sadržaj ili bilo koju vrstu negativne konotacije, biće od strane administratora vraćene korisniku na ispravku kako bi se, kako se navodi, obezbijedilo puno poštovanje poslaničke funkcije.

Kada poslanik dostavi odgovor na dostavljeno pitanje, administrator MANS će ga proslijediti, a u slučaju da želi poruku poslati anonimno onda poslaniku neće biti saopšten korisnikov identitet, niti email adresa, osim u slučaju da to izričito zatraži.

Bonus video: