Đukanović: Šavnik je davao i daje izuzetan doprinos crnogorskoj nezavisnosti

"Šavnik sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, kao i cijeli Durmitorski kraj, simbolizuje postojanost Crne Gore, utemeljenu na slobodarstvu od iskona, i antifašizmu kao trajnoj istorijskoj vertikali", naveo je Đukanović
1087 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. jula – Dana opštine Šavnik, predsjedniku Opštine Mijomiru Vujačiću, predsjedniku Skupštine opštine Jugoslavu Jakiću, odbornicima, svim građanima Šavnika i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

"Šavnik sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, kao i cijeli Durmitorski kraj, simbolizuje postojanost Crne Gore, utemeljenu na slobodarstvu od iskona, i antifašizmu kao trajnoj istorijskoj vertikali. Na tim čvrstim fundamentima Šavnik je davao i daje izuzetan doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti, kao i afirmaciji naše države, uvažene članice NATO, zemlje na pragu EU, koja je pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti.

U takvom stabilnom državnom okviru, vlast na svim nivoima mora uložiti dodatne napore za stvaranje materijalnih i drugih pretpostavki za kvalitetniji život naših građana, i u Šavniku, i širom Crne Gore", naveo je Đukanović u čestitki.

Bonus video: