Opština Bar trguje 24 nove "škode"

Opština je odlučila da obnovi vozni park, a jedan dio troškova za ovu trgovinu da pokrije prodajom 30 sadašnjih službenih automobila.
7105 pregleda 15 komentar(a)
Dio troškova pokrivaju od prodaje 30 službenih vozila:Raičević, Foto: Radomir Petrić
Dio troškova pokrivaju od prodaje 30 službenih vozila:Raičević, Foto: Radomir Petrić

Predstavnici Opštine Bar, na čelu sa Dušanom Raičevićem, uskoro će se barskim i crnogorskim cestama kretati u novim „škodama“, nakon što je zastupnik čeških automobila dobio posao vrijedan gotovo 300.000 eura.

Opština je odlučila da obnovi vozni park sa 24 nova automobila, a jedan dio troškova za ovu trgovinu da pokrije prodajom 30 sadašnjih službenih automobila.

Jedina ponuda stigla je od „Auto Čačka“, koji je zastupnik „škodinih“ automobila.

Njihova ponuda iznosi 291.200 eura.

Ugovor je potpisan 16. jula, a automobili će biti dostavljeni u sljedećih 45 dana.

Ova kompanija se, između ostalog, obavezala na preuzimanje starih vozila, garanciju od dvije godine i da obezbjeđuje rezervne djelove za isporučena vozila i pružanje postgarantne podrške Opštini u periodu od sedam godina nakon isteka garantnog roka.

Iz Opštine su se, kako su „Vijesti“ objavile sredinom prošlog mjeseca, odlučili na racionalizaciju voznog parka i zamjenu starih vozila za nova zbog značajnih sredstava koje su svake godine trošila za održavanje, servisiranje i registraciju vozila koja su stara od 11 do 20 godina.

“Troškovi registracije će se smanjiti do 33 odsto, a troškovi održavanja i servisiranja će biti svedeni na minimum”, pojasnili su “Vijestima” iz uprave na čijem je čelu Raičević.

Pojasnili su i da se kupovina vrši za 10 od ukupno 15 organa lokalne uprave i službi, kojima su službena vozila neophodna zbog nesmetanog obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, sa posebnim akcentom na nabavku vozila za Komunalnu policiju i inspekciju i poresku i turističku inspekciju.

Gradske vlasti namjeravaju da u ovu trgovinu ulože 240.000 eura, a malo više od 52.000 eura očekuje od zamjene 30 starih službenih vozila.

Među tih 30 vozila nalaze se jedan “audi”, četiri “folksvagena”, pet “zastava” i 20 “škoda”.

Najjeftinije među njima su četiri “zastave 128” iz 2002. godine procijenjene na po 106 eura, a najskuplji četiri godine mlađi “audi a6” (BR CG001) procijenjen na 5.583 eura.

Bonus video: