U ponedjeljak o odluci Katnića da ne dostavi izvještaj o istrazi u slučaju "Koverta"

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon što je objavljen video snimak biznismena Duška Kneževića kako daje kovertu sa novcem bivšem gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću
2295 pregleda 0 komentar(a)
Odbor za antikorupciju, Foto: Boris Pejović
Odbor za antikorupciju, Foto: Boris Pejović

Odbor za antikorupciju će u ponedjeljak razmatrati odluku Specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića da ne dostavi izvještaj o postupanju tužilaštva u slučaju “Koverta”.

Članovi Odbora iz vladajuće koalicije i opozicije u Odboru tražili su da Katnić u septembru dođe na kontrolno saslušanje, kao i da prije toga dostavi izvještaj o istrazi u aferi “Koverta”.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon što je objavljen video snimak biznismena Duška Kneževića kako daje kovertu sa novcem bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću.

U odgovoru članovima Odbora, u koji su “Vijesti” imale uvid, Katnić se pozvao na član 147 Zakona o državnom tužilaštvu prema kojem nije ustanovljena obaveza SDT-a da izvještava nadležno radno tijelo Skupštine o radu tužilaštva u konkretnim predmetima “a posebno ne o preduzetim radnjama u njihovoj sadržini”.

“Kako dopisom... zahtijevate dostavljanje posebnog izvještaja GST o takozvanom slučaju “Koverta”... zakonskom odredbom nije ustanovljena odredba GST da izvještava nadležno radno tijelo Skupštine u konkretnom predmetu, a posebno ne o preduzetim dokaznim radnjama i njihovoj sadržini”, naveo je Katnić u odgovoru.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović iz Demokratskog fronta optužio je Katnića da krši zakon i sprječava Skupštinu da sprovodi kontrolnu ulogu, i najavio da će tražiti da se na Odboru raspravlja o odgovoru tužioca.

Bonus video: