Pogledajte kome su funkcioneri Demokrata navodno dali potpise podrške

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore pet falsifikata učinjeno u korist predsjedničkog kandidata Marka Milačića, dva u korist kandidata Vasilija Miličkovića i jedan u korist kandidata Hazbije Kalača
4 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2018. 16:44h

Na osnovu online aplikacije Državne izborne komisije, utvrđeno je da su falsifikovani potpisi podške kandidatima za predsjednika Crne Gore članova Glavnog odbora Demokrata, funkcionera, članova...

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore pet falsifikata učinjeno u korist predsjedničkog kandidata Marka Milačića, dva u korist kandidata Vasilija Miličkovića i jedan u korist kandidata Hazbije Kalača.

"Utvrđeno je da su u korist Milačića potpisi krivotvoreni Stanku Miliću i Stevanu Tomiću, članovima Glavnog odbora Demokrata, Vukici Perović, članici OO Demokrata Nikšić, Andrijani Milović, članici Odbora Demokrata Glavnog grada, i Milošu Mašuloviću, članu OO Nikšić. Vasilije Miličković je, bar prema zvaničnoj aplikaciji DIK-a, falsifikovao potpise podrške na štetu, bez znanja i protivno volji Mladena Bečića. člana OO Demokrata Zeta, i Dragomira Vukovića, člana OO Demokrata Žabljak. Spasu Majiću, članu OO Demokrata Tuzi, potpis je falsifikovan u korist Hazbije Kalača", navodi se u saopštenju Demokrata.

U toj partiji se pitaju kome ovo sve ide u korist.

"Kome je cilj da bude što više kandidata na izborima? Opoziciji. Nikako. Samo DPS-u, direktno ili indirektno. Zato, postavljamo opet nekoliko pitanja. Zašto je ukinuta odredba o prikupljanju potpisa podrške pred članovima OIK-a? Zašto se u obrascima za podršku predsjedničkih kandidata ne traži obavezno broj lične karte kao za podršku listama za parlamentarne i lokalne izbore? Da li je problem bilo moguće riješiti? Jeste, ali je sada već besmisleno ulaziti u njegovo rješavanje, jer je odavno prošlo 5 do 12. Što se tiče predsjedničkih izbora i problema koji se pojavio, sada je već 12 i 5.Tužilaštvo sada mora preuzeti ključnu ulogu u rasvjetljavanju ovih nezakonitosti i grubih zloupotreba", navodi se u saopštenju Demokrata.

Zloupotrijebljen i potpis sekretarke SO Berane

Redakciji "Vijesti" obratila se sekretarka Skupštne Opštine Berane Jasmina Đukić, koja je saopštila da je njen "matični broj zloupotrijebljen" za kandidaturu predsjedničkog kandidata Hazbije Kalača, što je u međuvremenu prijavila DIK-u i CDT-u.

"Niti me je ko pitao, niti sam kome davala potpis za kandidaturu", navela je Đukić.

Potpise podrške možete provjeriti OVDJE.

Galerija

Bonus video: