Prava Crna Gora: Carević i Krapović da ne dozvole vraćanje Budve u ruke DPS-a

Iz Prave ističu da iz "principijelnih razloga" ne mogu podržati skidanje pomenutih odluka sa dnevnog reda glasovima DPS-a.
2223 pregleda 1 komentar(a)
Krapović sa predstavnicima Prave, Foto: Prava Crna Gora
Krapović sa predstavnicima Prave, Foto: Prava Crna Gora

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović upoznao je predstavnike Prave Crne Gore sa svojim viđenjem problema u kojima se lokalna vlast u Budvi nalazi, saopšteno je iz te partije. Nakon sastanka, oni su uputili javni apel da "sve strane ulože maksimum napora da dođe do smirivanja tenzija čija bi eskalacija u ovom trenutku odgovarala isključivo partiji Mila Đukanovića".

"Kao mlad, ali odgovoran politički subjekt ne želimo, niti imamo pravo da donosimo moralne, niti bilo koje druge presude ko je u pravu, a ko nije. Istovremeno, smatramo da donošenje bilo kakvih odluka i u bilo čiju korist, pa i štetu, moraju imati svoje ishodište u lokalnom predstavničkom tijelu. S tim u vezi, smatramo da je Skupština opštine, osim u slučaju jedinstvenog bojkota, pravo mjesto da se raspravlja o jako bitnim odlukama, poput predloženog Zaključka o projektu MIA Investment ili o Odluci o proglašenju javnog interesa vezano za dvije preostale zelene površine u DUP-u Budva Centar", navode iz Prave.

Ističu da iz "principijelnih razloga" ne mogu podržati skidanje pomenutih odluka sa dnevnog reda glasovima DPS-a.

"Govoreći o drugim izazovima s kojima se opština Budva susreće svi ucešnici sastanka su se saglasili da je jedan od prioriteta zaštita budvanskih sela od devastacije koja je progutala grad za vrijeme vladavine DPS-a. Uz to, akteri sastanka su se saglasili i oko nužnosti povraćaja dijela budvanskog pristaništa u ruke Budvana čime bi se olakšao život svima koji imaju barke, a pogotovo onima koji žive od ribolova. Najzad, gospodin Krapović iz Demokrata i gospodin Carević iz Demokratskog Fronta kao prijatelji Prave Crne Gore bez sumnje imaju našu podršku da nađu kompromisno rješenje koje bi dovelo do očuvanja vlasti koju su građani Budve birali", zaključuje se.

Na sastanku u Budvi su ispred Prave Crne Gore bili Aleksandar Franeta, Milica Franeta i Luka Liješević.

Bonus video: