DAT ROK DO 4. SEPTEMBRA

Odbor od Stankovića traži izvještaj o istrazi afere "Koverta"

Predsjednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović je kazao da će se na sjednici 11. septembra razmatrati poseban izvještaj Tužilaštva u postupanju u aferi "Koverta" i da će poziv za kontrolno saslušanje biti upućen Stankoviću i Katniću.
2432 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2019. 19:26h

Odbor za antikorupciju uputiće zahtjev Vrhovnom državnom tužiocu (VDT) Ivici Stankoviću da im dostavi poseban izvještaj o istrazi afere "Koverta", nakon što je to odbio da učini glavni specijalni tužilac (SDT) Milivoje Katnić.

Stankoviću je dat rok do 4. septembra da dostavi izvještaj i da se izjasni o Katnićevom dopisu Odboru za antikorupciju, s obzirom da je nova sjednica tog radnog tijela zakazana za 11. septembar.

Predsjednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović je kazao da će se na toj sjednici razmatrati poseban izvještaj Tužilaštva u postupanju u aferi "Koverta" i da će poziv za kontrolno saslušanje biti upućen Stankoviću i Katniću.

Specijalni državni tužilac je, međutim, danas poručio da se ni u septembru neće pojaviti pred članovima Odbora.

"Nema potrebe da se jedan državni organ pojavljuje pred deset odbora. Za Tužilaštvo, kao organ, je određen Odbor za politiku, pravosuđe i upravu i mi se pred njim pojavljujemo. Ovdje se zakon protivio u dva oblika. Jedan je da taj Odbor nije nadležan i drugo da nismo u mogućnosti da damo izvještaj za jedno pojedinčno krivično djelo, posebno ne za sadržinu radnje koju smo preduzimali“, rekao je Katnić na konferenciji za medije.

Član odbora Obrad Stanišić (DPS) je izrazio dilemu da li je trebalo zakazati novu sjednicu Odbora prije nego što dobiju odgovor od VDT-a.

"Glasaću kako smo se dogovorili, ali samo kažem da ako tražimo informaciju od VDT-a, da se posle razmatranja te informacije zakaže sjednica...Znate da smo uvijek to radili, da kad dobijemo informaciju, razmatramo je, i na toj sjednici dogovorimo kada ćemo zakazati kontrolno saslušanje", kazao je Stanišić na sjednici Odbora za antikorupciju.

Bulatović je odgovorio da je ovo kompromisno rješenje i da su iz opozicije imali drugačiji stav:

"Zakazivanjem sjednice mi šaljemo poruku javnosti, svim poslanicima u Skupštini i Tužilaštvu da je sjednica zakazana. Mi smo na taj način ispoštovali naš Program rada".

Preporučujemo za Vas