LP: SDP po ko zna koji put pogazila riječ i izdala građane i ljudska prava

Iz Liberalne partije su kazali da je rasprava o zakonu završena još 1, aprila kada su se stekli uslovi za glasanje, ali, kako tvrde, na zahtjev SDP se glasanje odlagalo četiri mjeseca do posljednjeg dana zasijedanja Skupštine "uz razna opravdanja"
2984 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 31.07.2019. 18:10h

Socijaldemokratska partija po ko zna koji put pogazila je svoju riječ, javno i nezvanično izrečenu, i izdala građane i ljudska prava, oborivši Zakon o partnerstvu lica istog pola, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

"Da sve bude još gore, SDP potcjenjuje zdravu pamet javnosti i građana, i odmah nakon sjednice na kojoj je zbog njihovog odsustva zakon i pao, daje izjavu u kojoj kažu da će glasati za Zakon za koji se već glasalo sat vremena ranije i koji su oborili. Svojim saopštenjem dokazali su da kalkulišu ljudskim pravima i da ih je za evropske standard stalo koliko za lanjski snijeg", navode iz LP.

Oni dodaju da je rasprava o zakonu završena još 1, aprila kada su se stekli uslovi za glasanje, ali, kako tvrde, na zahtjev SDP se glasanje odlagalo četiri mjeseca do posljednjeg dana zasijedanja Skupštine "uz razna opravdanja".

"Sve to, da se posljednjeg dana proljećnog zasjedanja Skupštine poslanici SDP ne bi pojavili u sali, pogazili svoju riječ, nasamarili i Skupštinu i poslanike i javnost i ljudska prava. Oni su nasamarili i socijalističku Internacionalu koja zahtijeva ljudska prava i za LGBT osobe i ideju socijaldemorkatije koja se svuda u svijetu bori za jednakost, osim u Crnoj Gori".

Liberalna partija, kako su saopštili, zajedno sa partnerima iz DPS i SD, snažno je podržala Zakon koji bi garantovao jednakost svim građanima ali i ogroman napredak Crne Gore u evropskim integracijama.

"Na ovaj način liberali i skupštinska većina pokazali su i dokazali svoju iskrenu posvećenost evropskoj budućnosti Crne Gore i jednakim pravima za svakog čovjeka u ovoj državi, dok je SDP dokazao povećenost i dosljednost u obmanjivanju javnosti, kalkulacijama i sitnim profiterskim računicama koje pokušava da svali na leđa svih ostalih", navodi se nadalje u saopštenju Liberalne partije.

Oni najavljuju da će Crna Gora u narednom polugodištu usvojiti ovaj zakon "i pružiti siguran i udoban život svim njenjim građanima kako god se osjećali i voljeli, i nastaviti snažno u reforme ka skorom članstvu u EU, a uz SDP nije se proslavio ni manjinski klub iz parlamentarne većine koji paradoksalno nije podržao Prijedlog Zakona koji je predložio njihov ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmet Zenka".

Bonus video: