DPS: Sa koalicionim partnerima učinjen veliki doprinos dogradnji pravnog sistema

"Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo"
1698 pregleda 2 komentar(a)
DPS
DPS

Demokratska partija socijalista saopštila je da je sa svojim koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji pravnog sistema.

"To je, očito, bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora. Vjerujemo u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali".

Oni su iskazali zahvalnost koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice, NVO sektora i međunarodnim ekspertima, na pomoći i doprinosu u radu i pronalaženju najboljih rješenja.

"Rad Odbora karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces. Rješenja do kojih smo došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela", dodaje se u saopštenju DPS-a.

Ocjenjuju da su pokazali odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirali "zbog čega u kontinuitetu imaju stabilnu i izuzetno visoku podršku građana".

"Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo".

"Uostalom, jedine relevantne “političke poene” daju građani na izborima u vidu svojih glasova. Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga i odgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: