Han i Kemp: Dobre vijesti iz Crne Gore, oči sada uprte u implementaciju

"Dvije opozicione partije su pristale da učestvuju u privremenom parlamentarnom odboru za obimnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. EU će nastaviti da asistira u ovim reformama"
16297 pregleda 63 komentar(a)
Johanes Han, Foto: Betaphoto
Johanes Han, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.08.2019. 21:08h

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pozdravili su odluku Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona.

"Dobre vijesti iz Crne Gore. Dvije opozicione partije su pristale da učestvuju u privremenom parlamentarnom odboru za obimnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Odličan posao Ambasade EU u Crnoj Gori. EU će nastaviti da asistira u ovim reformama. Sve oči su sada uprte u implementaciju", napisao je na Twitteru Han.

I Kemp je pozdravila odluku Demokrata u URA-e.

"Izgradnja povjerenja grđana u izborni proces i u rezultate budućih izbora će zahtijevati da sve političke stranke podrže reforme koje jačaju integritet izbornog sistema", navela je Kemp.

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivo Orav pozdravio je odluku opozicionih stranaka da započnu rad u privremenom parlamentarnom Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, uz medijaciju Evropske unije (EU).

On je kazao da je EU spremna da nastavi da pomaže Crnoj Gori u reformi izbornog zakonodavstva.

Orav je istakao da je sada na redu sprovođenje plana opozicionih partija koje je komesar za proširenje Johanes Han primio u Briselu prošle godine.

"Ključno je povećati povjerenje građana u izborni proces 2020. godine i da rezultati budu prihvatljivi za sve partije", naveo je Orav na Tviteru.

Bonus video: