DPS: Opozicija će konačno nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu

DPS-u je, kako su kazali, prihvatljiva svaka sugestija opozicije koja unaprjeđuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem.
3989 pregleda 8 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS), kao državotvorna partija, ima veću odgovornost od partija iz opozicije koje, kako se navodi, svojim političkim djelovanjem nastupaju kao da su na političkoj sceni jednokratno, od danas do sjutra, saopšteno je iz te partije.

Iz DPS-a su kazali da se, imajući pred sobom ozbiljan zadatak kakav je izborno zakonodavstvo, bave suštinom i predanim radom na implementaciji preporuka Evropske unije (EU), a ne medijskim "prizemnim prepucavanjima koja zagađuju društveni ambijent" u Crnoj Gori i čine da pada ukupno povjerenje u političke partije.

"Ostvarili smo cilj jer smo konačno naišli na spremnost i ostatka opozicije da se pridruži radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva", naveli su iz te stranke.

Kako su dodali, ostvarili su cilj jer su sa predstavnicima akademske zajednice i civilnog sektora ozbiljno i predano radili u okviru radnih grupa Odbora i pripremili kvalitetna rješenja povodom izbornih zakona.

"Ostvarili smo svoj cilj jer će opozicija konačno svoj nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu u okviru Odbora. I naši oponenti su shvatili ono što odavno tvrdimo - da rad u parlamentu predstavlja jedini model za stvaranje unaprjeđenog izbornog ambijenta", kazali su iz DPS-a.

Kako su naveli, njihovi evropski partneri, koji su umnogome doprinijeli da se stvore uslovi za dijalog opozicije i vlasti, utvrdili su da postoje samo četiri razlike između prethodne odluke i predloga njene dopune.

DPS-u je, kako su kazali, prihvatljiva svaka sugestija opozicije koja unaprjeđuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem.

"Nama je važna suština. Ona se ogleda u tome da treba da radimo, a ne da se medijski, pritom primitivno, nadgornjavamo, kako to čini dio opozicije proteklih dana", rekli su iz te stranke.

Dodaju da ne žele da ulaze u svađe i infantilna prepucavanja kada se radi o tako ozbiljnoj temi.

"Vodeći računa o suštini i imajući u vidu da smo cilj postigli, za sada nećemo saopštavati sa kim smo i na koji način razgovarali i dogovarali takva, inače veoma dobra rješenja za sveobuhvatno unaprjeđenje izbornog i drugog zakonodavstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: