Skupština kupuje još tri automobila

U voznom parku Skupštine, kako se navodi, trenutno je 29 vozila koje koriste čelnici parlamenta, poslanici i skupštinska služba
88 pregleda 8 komentar(a)
Automobili Skupština, Foto: Boris Pejović
Automobili Skupština, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2018. 19:24h

U Skupštini Crne Gore planiraju da tokom godine kupe tri automobila ukupne vrijednosti 36 hiljada eura. Iako je predlogom javnih nabavki za 2018. godinu predviđena obnova voznog parka parlamenta, u skupštinskoj službi za odnose sa javnošću tvrde da još nije odlučeno kome će automobili biti dodijeljeni.

“S obzirom na to da je riječ o planu, ne znači da će nabavka biti realizovana. Zbog toga bi odluka o raspodjeli novih vozila bila donijeta tek nakon uspješno realizovanog postupka javne nabavke. Razlog nabavke je starost 11 vozila koje koristi Skupština, što značajno umanjuje bezbjednost korisnika i višestruko uvećava troškove održavanja”, navode u parlamentu.

U voznom parku Skupštine, kako se navodi, trenutno je 29 vozila koje koriste čelnici parlamenta, poslanici i skupštinska služba. Pravilnikom o korišćenju službenih vozila Skupštine Crne Gore, predviđeno je da pravo na stalnu upotrebu službenih limuzina imaju predsjednik i potpredsjednici parlamenta, koji imaju i pravo na vozača. Odlukom je predviđeno da pravo na povremeno korišćenje službenog vozila imaju predsjednici skupštinskih radnih tijela, samo ako parlament raspolaže dovoljnim brojem vozila. Pravo na korišćenje službenih automobila imaju i predsjednici poslaničkih klubova, generalni sekretar Skupštine i njegovi zamjenici, kao i zaposleni u službi Skupštine koji su zaduženi vozilom.

Skupština Crne Gore prošle godine nije nabavljala nova vozila, dok je 2016. godine kupila dvije “opel astre” koje su koštale 29.880 eura. Kako se navodi nova vozila koristi jedan od potpredsjednika parlamenta i skupštinska služba.

Bonus video: