Vujović: Nisam pisao saopštenja DF-a koja su potpisana mojim imenom

Iz centrale Demokratskog fronta posljednjih dana stiglo je niz saopštenja koje zbog svoje homofobne sadržine nije objavilo većina crnogorskih medija
16325 pregleda 59 komentar(a)
Vujović, Foto: Vuk Lajović
Vujović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.08.2019. 12:58h

Obavještavam Crnogorsku, a prije svega budvansku javnost da saopštenje Demokratskog Fronta koje je zbog svog nepristojnog saržaja izazvao političku ujidurmu, kritiku cjelokupne javnosti, pa i tenzije u okviru vladajuće koalicije, nisam napisao, niti dao odobrenje da se u moje ime pošalje medijima, kazao je odbornik Demokratskog fronta u SO Budva, Đorđije Vujović.

Iz centrale Demokratskog fronta posljednjih dana stiglo je niz saopštenja koje zbog svoje homofobne sadržine nije objavilo većina crnogorskih medija.

Posebnu pažnju izavao je izlazak Crnogorske partije iz lokalne vlasti u Budvi zbog čega se odbornik te partije Pero Duletić našao na udaru DF-a.

"Ovu grubu igru sa mojim imenom i prezimenom oličenu u formi političkog saopštenja zbog imena i časti svoje porodice sam dužan da zaustavim, odnosno da jasno demantujem da sam ja potpisnik ovih redova u kojima se vrijeđaju predstavnici Crnogorske partije, konkretno gospodin Pero Duletić, sa kojim imam korektne građanske odnose", objasnio je Vujović.

Odbornik DF-a tvrdi da iako je godinama u politici nikad nije imao "gorku riječ" sa kolegama iz vlasti i opozicije, pogotovo ne na ovakav način kakav je crnogorskoj javnosti plasiran od strane DF-a.

"Imajući u vidu da pojednine osobe danima ispiraju usta sa mojim imenom, pa čak i najavljuju tužbe zbog teksta koji nisam napisao, niti dao odobrenje za konačnu verziju, smatram da imam obavezu da obavjestim javnost, a prije svega gospodina Duletića i njegovu porodicu da Đorđije Vujović ni kao političar, a ni kao čovjek, ne stoji iza ovog saopštenja", kazao je Vujović..

On je napomenuo da neće govoriti o motivima zbog čega su sporna saopštenja DF-a potpisana njegovim imenom, ali još jednom potvrđuje da nije za tako nešto dao odobrenje.

"Ipak, smatram da tu političku igrariju ničim nisam zaslužio, niti smatram da takvo vođenje politike može doprinjeti očuvanjem mukom stečene vlasti u Budvi".

Lideri Demokratskog fronta, tačnije partija koje čine ovaj politički savez sa druge strane naglašavaju da stoje iza svakog saopštenja koje su poslali.

Ranije, menadžer grada Budve i visoki funkcioner Nove srpske demokratije Milo Božović takođe se izvinio odborniku Crnogorske Peru Duletiću.

Božović je tada rekao da su saopštenja njegove partije prešla mjeru dobrog ukusa, kao i da su neumjesna i bez "sugrađanskog poštovanja koje Budvani vjekovima njeguju".