Vuković: Crveniš li se danas, Andrija, pred opozicionarima i njihovim porodicama?

"Koliko je postupanje gospodina Mandića u zavadi sa tradicionalnim vrijednostima u Crnoj Gori, možda najbolje govori činjenica da se lider Nove srpske demokratije nije libio ni od toga da u svoje prljavo saopštenje uvuče i gusle i da i o njima govori na posprdan način"
14699 pregleda 61 komentar(a)
Mitar Vuković, Foto: Demokrate
Mitar Vuković, Foto: Demokrate

Da iza podmetanja i uvreda na račun opozicije stoje lideri DF govorili smo više puta u javnosti. Međutim, to su danas potvrdili i mediji stavljajući javnosti na uvid dokaze iz kojih se nesporno može zaključiti da je Andrija Mandić kreator, mentor i nalogodavac prizemnih napada na opoziciju, navodi se u saopštenju Mitra Vukovića, odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

On dodaje da je očigledno da Mandić i ostali lideri DF-a "orkestrirano djeluju, realizujući plan Mila Đukanovića, na anuliranju rezultata uspjeha Briselskog plana".

Mandić inicirao homofobne poruke na račun Demokrata i Crnogorske? >>>

"Nakon današnje objave, mračni planovi DPS-a i DF-a izlaze na vidjelo, a uvjereni smo da će nepoštene, nečasne i neiskrene namjere biti ogoljene do kraja. Novi dokazi o antiopozicionim djelovanju onih koji se predstavljaju "jedinim pravim opozicionarima" pokazuju i zašto 30 godina vlast u Crnoj Gori nije promijenjena. A kako i da bude kada iz Vujovićevog saopštenja saznajemo da Andrija Mandić, ima namjeru da sruši vlast u Budvi? A kako i da bude promijenjena kada kroz dugogodišnju opozicionu borbu protiv Đukanovića pokušavam da pobijedim sa onima koji ovakve prizemne kvalifikacije podmeću opozicionim kolegama? Sada je jasno da je to prosto bila nemoguća misija sa ovakvim saborcima", piše Vuković.

"Ali, lično bih, ljudski, pitao gospodina Mandića: Crveniš li se, danas, Andrija, pred opozicionim biračima i njihovim porodicama koje se časno bore i čekaju promjene 30 godina? Crveniš li se pred svima nama poslije ovakvog skandala? Jesi li svjestan da je DF ovakvim tvojim ponašanjem doživio fijasko? Šta je tebi stvarni cilj? Protiv koga se ti boriš, ako opozicionarima podmećeš falsifikovane fakture, lažne plagijate i afere kojih se gnuša svaki civilizovani i pošteni građanin Crne Gore?", dodaje se u saopštenju.

Vuković zaključuje:

"Koliko je postupanje gospodina Mandića u zavadi sa tradicionalnim vrijednostima u Crnoj Gori, možda najbolje govori činjenica da se lider Nove srpske demokratije nije libio ni od toga da u svoje prljavo saopštenje uvuče i gusle i da i o njima govori na posprdan način. Toliko o iskrenosti u poštovanju tradicije. Jedno je sigurno: gusle nikada nisu opjevavale ponašanje nalik Mandićevom, a nikada i neće. Ovo što je sada otkriveno da je učinio, ipak je prvorazredni skandal. Ne mogu da vjerujem da se lider jednog političkog subjekta koji, uz to, navodno zagovara tradicionalne vrijednosti, može da bavi ovako prljavim podmetačinama i izmišljotinama."

Bonus video: