Gazetaexpress: U utorak sjednica Skupštine Kosova o demarkaciji sa Crnom Gorom

Predstavnici vladajuće koalicije su nekoliko puta izjavili da očekuju da će neki od poslanika Samoopredjeljenja glasati za zakon
4 komentar(a)
Skupština Kosova, Foto: Beta
Skupština Kosova, Foto: Beta
Ažurirano: 12.03.2018. 10:44h

Skupština Kosova će na sjutrašnjoj sjednici raspravljati o Zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, saznaje danas portal Gazetaexpress.com.

Taj portal saznaje da će poslije nekoliko neuspjelih sjednica Skupština Kosova poslanici sjutra raspravljati o Zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, koji nije stavljen na glasanje zbog nedostatka glasova za njegovo usvajanje.

Protiv usvajanja zakona su se izjasnili Samoopredjeljenje i Srpska lista, dok će predlog zakona podržati opozicioni Demokratski savez Kosova.

Predstavnici vladajuće koalicije su nekoliko puta izjavili da očekuju da će neki od poslanika Samoopredjeljenja glasati za zakon.

Za usvajanje zakona će glasati i poslanik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.

Vladajućoj koaliciji i poslanicima drugih stranaka koje su se izjasnile da će podržati zakon nedostaju dva ili tri glasa od neophodnih 80 glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Bonus video: