Mandić: Auto-put će 'vjenčati' Srbiju sa Crnom Gorom i sa Jadranskim morem

On je obilazeći dionicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da mu smeta što se u Crnoj Gori "vodi antisrpska politika" i to što niko od tamošnjih predstavnika vlasti neće da kaže da je auto-put koji se gradi i u Crnoj Gori u stvari auto-put Bar-Beograd, a ne samo Bar-Boljare
26420 pregleda 39 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Predsjedništvo Srbije
Andrija Mandić, Foto: Predsjedništvo Srbije
Ažurirano: 18.08.2019. 18:01h

Predsjednik opozicione crnogorske Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da je otvaranje auto-puta "Miloš Veliki" velika ekonomska pobjeda i da će "venčati" Srbiju s Crnom Gorom i s Jadranskim morem.

On je obilazeći dionicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da mu smeta što se u Crnoj Gori "vodi antisrpska politika" i to što niko od tamošnjih predstavnika vlasti neće da kaže da je auto-put koji se gradi i u Crnoj Gori u stvari auto-put Bar-Beograd, a ne samo Bar-Boljare.

"Kada je 1888. godine kralj Nikola oslobodio Bar, prvo je saopštio je da Crnu Goru koja tada prvi put dobija izlaz na more vjenčava sa srpskim morem. Auto put će biti dio puta koji će vjenčati Srbiju i Crnu Goru i Srbiju sa tim istim morem", rekao je Mandić.

Bonus video: