URA: Afere DPS abolira redovni gost "Pinka" i "Hepi" na kojima se vrijeđa Crna Gora

"Televizija Crne Gore u jučerašnjim informativnim emisijama emitovala je prilog sa Darkom Trifunovićem, navodnim ekspertom za bezbjednost, kako su ga predstavili, a u stvari 'čovjekom koji radi za svakoga ko mu plati ili učini neku vrstu usluge'"
2622 pregleda 8 komentar(a)
Performans URE ispred zgrade RTCG
Performans URE ispred zgrade RTCG

Građanski pokret URA podnijela je prigovor na program RTCG-a jer je, kako tvrde, Javni servis za aboliranje DPS-a od aktuelnih afera juče u Dnevniku angažovala Darka Trifunovića koji je javnosti u regionu poznat po negaciji zločina u Srebrenici, i gotovo svakodnevnom gostovanju na televizijama Pink i Happy na kojima se plasira anticrnogorski diskurs.

"Televizija Crne Gore u jučerašnjim informativnim emisijama emitovala je prilog sa Darkom Trifunovićem, navodnim ekspertom za bezbjednost, kako su ga predstavili, a u stvari 'čovjekom koji radi za svakoga ko mu plati ili učini neku vrstu usluge' kako ga je okrakterisao Marko Nicović advokat i bivši načelnik policije grada Beograda", saopšteno je iz URE.

Kako navode, Trifunović je u prilogu TVCG izjavio da se protiv Crne Gore, pod plaštom najnovijih afera vezanih za Mila Đukanovića i DPS, sprema novi specijalni rat "čiji je cilj da se satanizuje predsjednik Crne Gore, da se satanizuje Vlada Crne Gore, da se unose nemiri između građana Crne Gore i da se Crna Gora prikaže kao propala država".

"Iza Darka Trifunovića pritom ne stoji nijedna ozbiljna instutucija u Srbiji sa kredibilitetom i renomeom osim medijskih kuća Pink i Happy čiji je Trifunović redovan gost. Podsjećamo javnost da je ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović nedavno ove televizije označio kao one koje šire anticrnogorsku kampanju i zatražio reakciju AEM-a".

"Kako je moguće da Javni servis udarni prilog u Dnevniku daje tzv. bezbjednosnom stručnjaku iza kojeg ne stoji nijedna ozbiljna institucija, osim ako tu ne ubrajaju televiziju Pink i Happy za koje je ministar kulture nedavno kazao da rade protiv Crne Gore", pitaju iz GP URA.

Kako ocjenjuju, zapanjujuće je i to da je Trifunović u svom govoru u prilogu TVCG izrekao ozbiljne i dramatične ocjene o bezbjednosti Crne Gore, kazao da je pred nekakvim specijalnim ratom i unio nemir kod prosječnog gledaoca.

"TVCG opet je pokazala da ne bira sredstva kako bi se stavila u službi vladajuće partije i šefa države i to najjeftinijom propagandom o trošku svih građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: