Deković i Janović potpredsjednici HGI na predlog Vuksanovića

Na sjednici Središnjega odbora Hrvatske građanske inicijative, a na prijedlog predsjednika HGI-ja Adrijana Vuksanovića izabrano je i novo Predsjedništvo te partije u sastavu: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljiljana Velić, Miroslav Franović, Tanja Grabić i Dijana Milošević
3071 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Vuksanović i Deković, Foto: DUX radio
Janović, Vuksanović i Deković, Foto: DUX radio

Hrvatska građanska inicijativa prvi put u svojoj istoriji, dobile je potpredsjednike stranke. Novoizabrani čelnik HGI Adrijan Vuksnaović naime, iskoristio je statutarnu mogućnost i predložio da se za potpredsjendike stranke imenuju Ilija Janović i Zvonimir Deković, što je Središnji odbor HGI i privatio.

“Ovaj korak predstavlja još jednu mogućnost za napretkom i timskim radom u cilju jačanja stranke", saopšteno je tim povodom iz HGI.

Ilija Janović je čelnik OO HGI Tivat i dugogodišnji potpredsjednik Opštine Tivat, dok je Zvonimir Deković već dva mandata na čelu Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Na sjednici Središnjega odbora Hrvatske građanske inicijative, a na prijedlog predsjednika HGI-ja Adrijana Vuksanovića izabrano je i novo Predsjedništvo te partije u sastavu: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljiljana Velić, Miroslav Franović, Tanja Grabić i Dijana Milošević.

Adrijan Vuksanović je za predsjednika HGI izabran na Saboru jedine političke partije Hrvata u Crnoj Gori, održanom 27. jula u Tivtu. On je na tom mjestu zamijenio dugogodišnju predsjednicu HGI i ministarku bez portfelja u Vladi Crne Gore Mariju Vučinović koju je Središnji odbor HGI nad kojim su kontrolu u međuvremenu preduzeli Vuksanović i član Zvonimir Deković, u februaru smijenio sa mjesta predsjednice stranke: Vučinović je osporila zakonitost svoje smjene jer po Statutu, predsjednika stranke može razriješuiti samo Sabor, ali ne i Središnji odbor, zbog čega ona trenutno pred Upravnim sudom vodi spor za povraćaj na čelo HGI.

Bonus video: