DF: Lakić potvrdio naše tvrdnje da je DPS 2016. činio sve da osujeti pobjedu opozicije

Katnićeva optužnica je, u stvari, predviđeni plan aktivnosti Đukanovićeve kriminalne grupe ako stvari krenu kako ne treba po njih, a što su im ankete pokazivale kao realnost", saopšteno je iz DF-a
4435 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front

Podgoričanin Dejan Lakić, koga Specijalno državno tužilaštvo optužuje za milionske malverzacije oko utaje poreza napisao je na svom Facebook profilu da je na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine u večernjim satima "trebalo da se izazove krvoproliće gdje će biti likvidiran jedan od lidera Demokratskog fronta".

Pozivajući se na ove tvrdnje, Demokratski front je saopštio da je Lakić samo potvrdio ono na šta su iz tog političkog saveza ukazivali uoči održavanja izbora.

Lakić je na svom Facebook profilu napisao da mu je bivši v.d. komandanta Specijalne antitetorističke jedinice (SAJ) Mirko Banović 10. oktobra "naredio da maknem sve fajlove DF i vezano za DF jer ide krvoproliće gdje će da strada mnogo ljudi, da ujutro glasam a naveče ne izlazim i da će biti likvidacija bar jednog DF lidera".

"Na pres konferenciji 11. oktobra 2016. godine poslanici DF-a, Nebojša Medojević i Slaven Radunović su obavijestili javnost o saznanjima da će DPS pokušati da izazove nerede i krvoproliće na dan izbora i da osujeti pobjedu opozicije. Takođe, o saznanjima koja smo imali u vezi DPS plana da osujeti zakonitost i ustavnost izbornog procesa obavijestili smo i Specijalno državno tužilaštvo 12. oktobra 2016. godine, ne znajući da su i oni dio plana i mašinerije koja treba da se obruši na DF i da bi se spriječila promjena vlasti", navodi se u saopštenju DF-a.

Ističu da je "potvrda Lakića veoma važna, jer on pominje i detalje".

"Činjenica da je tadašnji zamjenik komandanta SAJ-a izvor informacije, govori kako je najvjerovatnije dio te zloglasne jedinice trebalo da bude upotrebljen, uz kriminalne grupe bliske režimu, za izazivanje haosa, likvidaciju lidera DF-a i proglašenje vanrednog stanja, na osnovu čega bi bili poništeni izbor. Preciznije, Katnićeva optužnica je, u stvari, predviđeni plan aktivnosti Đukanovićeve kriminalne grupe ako stvari krenu kako ne treba po njih, a što su im ankete pokazivale kao realnost", navodi se između ostalog u saopštenju DF-a.

Bonus video: